Dátumok

December 14: Telihold

December 21: Yule

December 24-25-26: Szenteste és Karácsony

December 31: Szilveszter, Szülés

Három hét alatt elég sok dolog történhet még, én is tudom, de eléggé igyekszem mesterséges kómában tartani az agyam, hogy ne kezdjek el kapkodni és pánikolni (Úristen, nem is vettem ajándékokat! Úristen, biztos hiányzik valami a gyerek starter packból! Úristen, mennyire utálom a karácsonyi nyomorgást a városban!), szóval egyelőre minden szép és jó.

A lelkem mélyén már eldöntöttem, hogy idén leginkább süteményeket fogok sütni és azt visszük vendégségbe / haza, és csupa apróságokat fogunk ajándékozni, mert sem időm, sem pénzem, sem hangulatom kifürkészni és beszerezni semmi olyat, ami szép, ünnepi, de teljesen funkciótlan és csak a szekrény aljában végezné valahol. Nagydarab ajándéknak ott leszek én, lehet engem etetni sütikékkel és rántott hússal, ha már beülök a karácsonyfa alá a hab testemmel.

Szerintem idén még a saját karácsonyfához sem ragaszkodunk, majd jövőre, amikor már a gyerek tud gyönyörködni a fényeiben és színeiben.

Az a tavalyi karácsonyi hajtás, ami a plázában ért engem / minket (éljen a kereskedelem), most szerencsésen elkerül, elvégre nem kell dolgoznom, és így azért összehasonlíthatatlanul nyugodtabbak és harmonikusabbak a mindennapjaim. Idén is tervezem, hogy sütök mézeskalácsot, illetve linzert; valamint viszek majd a kollégáknak is, ha már nekik nincs rendes kibújó indokuk a karácsonyi meló alól. (Bezzeg nekem…)

A babák elég kis százaléka születik meg pontosan arra az időre, amit az orvosok megállapítanak; így ezt a szilveszteri szülőszoba-látogatást inkább csak egy hozzávetőleges dátumnak tartom. Ettől függetlenül persze vészesen közeledik. Buli van.

3 megjegyzés: “Dátumok

 1. Alun on 2016-12-10 at 10:07 said:

  Még a végén a Tiétek lesz az ország első 2017-es babája:)
  Kitartást és sok boldogságot!

 2. Nevotil on 2016-12-10 at 16:19 said:

  Gondolok rátok sokat 🙂 Továbbra is sok erőt kívánok!

 3. angel8 on 2016-12-11 at 18:33 said:

  Köszönöm / köszönjük. (Szerintem nem fogom 31-éig húzni egyébként, de amúgy ki tudja.) Kiara nagyon jó jelzőrendszernek bizonyul, néhány napja elég nyugtalan és gyakran ellenőrizget (még éjjel is). Biztos érez valamit. 🙂

Post Navigation