Éleslövészet a Budakeszi Lőtéren

Május 17-én, vasárnap nagyon jó programot találtunk a kollégákkal, némi előzetes szervezést követően elmentünk lőni a Budakeszi Lőtérre.

Korábban összeírtuk és leadtuk az igényeinket, hogy ki milyen akciófilmes csomagot szeretne kipróbálni, és az adott filmre jellemző fegyverekkel lőni. A fiúk inkább a Terminator és az Expendables csomagokra feszültek rá, míg én a Tomb Raidert választottam, mert abban több volt a pisztoly, mint a nagyobb mordályok. (Jó választásnak bizonyult, mert így is olyan izomlázam volt, hogy a gépfegyvereket alig tudtam megtartani.)

Tomb Raider

Szerencsére az instruktorunk egy fiatal, nagyon jó fej srác volt, aki végig magyarázott, mutogatott, mindent elmondott, mit és hogyan kell / szabad / egyenesen tilos csinálni.

Az első fegyver, amivel életemben először lőttem, az egy Beretta volt, ami annyira hangos elsütéskor, hogy még a szükséges fülvédő mellett is folyamatosan becsuktam a szememet.

A Colt M4-et, mivel nagyon nehezen tartottam volna meg, kicserélhettem egy másik, kisebb Glockra, amellyel korábban már jó viszonyba kerültem. Egyébként egy Glock, vagy egy H&K abszolút kényelmesen elfér az én kezemben is, stabilan tudom fogni, nem csavarja ki a csuklómat elsütéskor. Hasonlóan kellemes meglepetés volt a Ruger és a Sig-Sauer is, de a Beretta egy elég erős kezdésnek tűnt az elején, a Jericho 941-ről nem is beszélve. (:

A nagyok közül a VHS K1S egy picit visszarúgott, de nem volt vészes; csak maga az, hogy tartani kellett a működésre képtelen izmaimmal azt a 3-4 kiló fémet, az nem volt fincsi. Lőttem még egy Blaser R93 távcsöves puskával is, ami a második Tomb Raider filmben szerepelt, és ha választanom kellene, simán bevenném a házi fegyvertáramba, mert egyáltalán nem rúgott vissza, könnyű volt célra tartani, kb. ezzel lőttem a legtisztábban az összes közül.

És ugye volt még a Remington 870. A shotgun. Először mindenki azt hiszi, hogy akar otthonra egy shotgunt, mert az egy jó buli; de aztán téved! A shotgun egy igazi disznó: nagy, nehéz, és iszonyatosan visszarúg – és igazából pont ezek miatt kell otthonra egy shotgun, mert otthonra kell egy igazi disznó! (: Nagyon nehezen lőttem vele, minden lövésnél nagyjából fél lépésnyit lökött rajtam hátrafelé; de pont ugyanolyan zseniális érzés újratölteni, mint ahogy a filmeken látható. (: Egyszer meg kell tanulnom jól lőni egy Remingtonnal. Pont.

Ráadásként lőhettem egyetlen egyet egy Desert Eagle-lel, ami nemcsak hogy kicsavarodott a kezemből, de a kipattanó, forró hüvely pont mellém vágódott a földre. (: Ha van fegyver, ami 160 centi magasságú ember (akinek ebből adódóan a keze is kisebb) kezébe nem való, akkor ez pont az. Kipróbálni egyszer jó, de biztonságosan és pontosan lőni vele számomra szinte lehetetlen volna.

Napokig fájt a jobb csuklóm a móka után, annyira erősen kellett tartani a fegyvereket, főleg a végén a Jerichót, a Remingtont és a Desert Eagle-t (leginkább az utolsót), de eldöntöttem, hogy el fogok járni lőni, hogy szépen lassan megtanuljam a biztonságosan fegyverkezelés alapjait. Nagyon erősen azt érzem, hogy megtaláltam a saját sportomat. És most fotók közvetkeznek. (Ha megvágom a videót, majd azt is kiteszem.)

A lőlapomból azóta néhány töltényhüvely kíséretében egy kellemes motiválóplakát lett a konyhám falán, miszert meg kell enni a zöldséget is! (:

Lőni megyünk, anya! Lara Croft felkészül Blaser R93

Smith&Wesson

Barrett M99

Egy halom fegyver

Egy kupac vas

 

 

2017.05.21.:
A nap meglepetése, hogy az instruktorunk valahogy/valahol megtalálta nem is ezt, hanem az free wordpress oldalamat és írt egy hozzászólást a poszthoz. (:

Ide nem lehet megjegyzést írni.

Post Navigation