Withings Home kamera

Éppen van szerencsém kipróbálni egy vezeték nélküli kamerát itthon, és részben el vagyok ájulva, hol tart a technika manapság, másfelől viszont el vagyok szontyolodva, mert nem tudok mit kezdeni kapott többletinformációkkal.

A Withings Home kamera maga egy viszonylag pici, 5 megapixeles, kompakt cucc, amit konnektorba kell dugni, hogy áramhoz jusson, aztán az iPhone-ról bekonfigurálni (elég egyszerű alkalmazás van hozzá, elrontani gyakorlatilag nem lehet). Miután wifire került az eszköz, utána a telefonról / iPadről lehet nyomon követni a lakásban (adott helyiségben) történő eseményeket. Már a hangosabb zörejeket is feljegyzi, és természetesen a mozgást is, és ha beállítjuk, akkor push értesítéseket küldd a telefonunkra minden egyes helyváltoztatásról.

Esetünkben ez úgy nézett ki, hogy beállítottam a kamerát, hogy tökéletesen rálásson a kutya díványára, a fotelre, az ágyra és a kutyaágyra is. Éjszakára ugyan elfordítottam, hogy képet ne vegyen, csak hangot, de körülbelül kétóránként kaptam egy jelzést arról, hogy valaki mászkál a lakásban, illetve valami zaj van. (A gyakorlatban az történt, hogy a Kiara az egyik helyről átment a másikra, illetve hangosan horkolt, miután kényelmesen elhelyezkedett.) (:

Amikor ma (a reggeli séta után) hazavittem és magára hagytam a kutyit, mert elmentem boltba, akkor láthattam, hogyan mászkált a lakásban, hallottam a hüppögését, és nem esett jól. Évek óta együtt élünk, és tudom, hogy rossz neki, amikor egyedül hagyom, és tudom, hogy ilyenkor eleinte nehezen találja a helyét, de most ezt egy jó minőségű videó streamen meg is figyelhettem. Őszintén szólva összeszorult a szívem, és rájöttem, hogy nem tudnám minden nap így meglesni, miközben ő magányosan érzi magát, mert éppen otthon hagytam. Persze tudja, hogy hazamegyek hozzá, de attól még akkor és ott rossz neki.

Image-1

Kipróbálni amúgy abszolút jó volt, és délután biztos bekapcsolom még egyszer ma, hogy felvegye azt is, ahogy majd a Rengarral bunyóznak, de az már 100%, hogy nem fogok ilyet beszerezni itthonra.

Azt még valahogyan ki kell találnom, hogyan tudom letölteni a timelapse videót, amit az utolsó 12 óráról automatikusan eltárol, mert vannak benne aranyos pillanatok, amiket szeretnék megőrizni. (Ha sikerül, feltöltöm őket ide is.) Én vagyok a nagytesó, aki figyel. (:

Ide nem lehet megjegyzést írni.

Post Navigation