Kipróbáltam a Fitbit Flexet

Vagyis jelenleg is próbálgatom, tesztelem; és túl sok dolgot még nem tudok megosztani senkivel, mivel csak tegnap este óta van a bal csuklómon.

Fitbit Flex Slate and Black A Flex egyébként egy olyan aktivitásmérő csuklópánt, amit 0-24 órában viselni lehet, és gyakorlatilag a mozgásunkat monitorozza, számolja és naplózza a megtett lépéseket, emellett figyeli az alvási ciklusainkat is. A tudatos, egészséges életmódot folytatók, sportolók szívesen használják, de gyakorlatilag az ösztönzésre szoruló, kényelmesebb ritmusban élők is megtalálhatják ebben az eszközben a saját számításaikat, mert abszolút egyedi kihívásokat lehet létrehozni, elkezdve akár a legalapvetőbb napi 1000-2000 lépés teljesítésétől is. A csuklópánt egyébként a legkülönbözőbb színekben kapható: fekete, acélszürke (ilyen van nálam kipróbáláson), türkiz, piros, narancs, tengerkék.

 

Nagyon igyekszem nem megkedvelni ezt a kiegészítőt, mert akkor kénytelen leszek venni egy feketét – így, fél nap után már bátran merem állítani, hogy rá lehet függeni a témára rendesen. A weboldalon létre kell hozni egy felhasználói fiókot, az okostelefonunkra le lehet tölteni a Fitbit appot, a csuklópánt vezeték nélkül kommunikál a telefonnal, szinkronizálja a mért adatokat az appal, ami pedig értelemszerűen megjeleníti a saját fiókunkban mindenhol, ahol csak megnyitom (iOS app, böngésző, Mac app, stb.)

Körülbelül úgy sejtettem eddig, hogy napi 8-9 kilométert teszek meg átlagosan, amikor nem dolgozom; és most van lehetőségem ezt pontosan lemérni. A délelőtti kutyasétáltatás és a bevásárlás a boltban eddig összesen 9133 lépés (vagyis 6,07 km) volt. (Mondjuk, ma egy nagyobb kört tettünk Kiarával a ligetben, mert csodaszép idő van, és ezt ki kellett használni.) Kíváncsi leszek, mi lesz este a végeredmény, mert még hátra van két séta és nekem egy esti futás. (:

Aktivitásom ma délig

Az külön érdekel, hogy mit fogok mérni holnap, amikor is dolgozni megyek, tehát egész nap sétálok ide-oda a boltban. (:

Tegnapi alvásnaplóm

Az alvási cikluson kívül a mániákusok becsülettel naplózni tudják a napi bevitt folyadékmennyiségüket, illetve hogy mikor mit ettek, a testsúlyukat, illetve azt is, hogy szeretnének-e fogyni vagy hízni. Mivel nekem semmi ilyen célom nincs, ezért én ezeket nem írom fel, nem rágyógyulni szeretnék a fitbit fiókomra, hogy egész nap ott kotorásszak és elemezzek, de akinek ilyen indíttatásai vannak, nagyon fogja szeretni ezt az egészet.

A Flex mellett hasonlóképpen működik a Jawbone UP, a Nike Fuelband, a Garmin Vivofit, hogy csak a jéghegy csúcsát kapargassuk meg ebben a témában, az áruk 30 és 50 ezer forint között mozog – ha az Apple piacra dob valami hasonló, csuklóra rögzítheti, óraszerű aktivitásmérőt, akkor az kb. 60-70 ezer forintba is kerülhet majd. (És gyaníthatóan akkor ugyanezzel a lendülettel kinyírja az iPod Nano szériáját.)

Visszatérve a Fitbit Flexre: kényelmes, praktikus, nem feltűnő – és be kell vallanom, hogy a szürke pánt sem annyira gáz, mint hittem. (Mondjuk, ha sajátot vennék, akkor biztosan a fekete mellett döntenék, de még próbálok erősen ellenállni a birtoklási vágynak.)

Este frissítem a grafikonokat.

Ide nem lehet megjegyzést írni.

Post Navigation