Új goth irányzat születik

Hónapok óta figyelem, ahogy a hipster / nu / pastel gothok teret hódítottak a világhálón és a való életben, és azóta is várom, hogy az új trend elmúltával, mi marad végül belőle, hányan maradnak ezen az ösvényen. Míg néhány évvel ezelőtt az emo inkább a kiskamaszokra volt jellemző, a lázadásukat jelképező stílusirányzat, addig a hipsterség bőven begyűrűzött a fiatal felnőttek közé is. Ezen új típusú gothok javarészt csontsovány, Kretschmer tipológiája szerint aszténiás / leptoszom alkatúak, akik előszeretettel vesznek fel pipaszár lábaikra feszülő nadrágot, harisnyát, és retro, extra bő szabású felsőket. (Lehetőleg kereszt, vagy fordított kereszt mintával, bár gyakorta előfordulhat egyéb vintage állatfej, szimbólum, alakzat is díszítésként.) A hipsterek szívesen keverik a legújabb divatot a retro cuccokkal, a feketét a színesekkel, ettől válnak eltérővé a tömegtől.

Nu goth girl Pastel goth Nu goth

Hajuk általában hosszú, bármilyen természetes vagy festett színű lehet, nem ritka a kék, zöld, lila árnyalat sem. A bátrabbak a hajuk felét az önkifejezés nevében akár le is borotválják, hogy még harsányabbnak tűnjenek. További jellemző az erős smink, és sok-sok ékszek, kiegészítő használata. Kedvelik a tetoválásokat, a testmódosításokat (elsősorban a fültágítókat), nagy átlagban rajonganak a legújabb techkütyükért, otthon vannak a nagyvilág híreiben és álhíreiben, sőt, a legtöbbjük a szívükön viseli az állatok, a természet sorsát. A hipsterek java nagyon kevés húst eszik, vagy egyszerűen vega. (Látszik is rajtuk. (: Elnézést.)

Nekem ezek alapjában véve szimpatikus jellemvonások, de egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi válik belőlük igazán belső tulajdonsággá, mennyi marad a személyiség alap építőköve, és mennyi szól mindössze a divatnak.

Nu goth princess

Engem a téma divat-goth része nagyon nem érdekel, mindenki annak a démonnak áldoz, amelyiknek akar (Böszörményi Gyula után szabadon), én arra leszek kíváncsi, mennyien maradnak “nuk” egy-két év múlva. Ha lecseng ez a trend, és utána is látok hipster gothokat az utcán, boldogan megölelem őket, mert akkor tényleg új irányzat született – amit volt szerencsém végignézni. (: Meglátjuk.

Pastel beauty Another nu goth Cross

5 megjegyzés: “Új goth irányzat születik

 1. Hmm, érdekes. Bár a bugyis-melltartós lány szerintem annyira sovány, hogy az már rég nem a csinos kategória.

 2. angel8 on 2013-01-12 at 11:01 said:

  Jó, de egy kiadós hízlalási fázis után már kiengedném az utcára… 🙂

 3. Trish on 2013-01-12 at 23:45 said:

  Nos, szerintem nemhogy húst nem esznek, de amekkorák szegények, némelyik szerintem semmi mást sem :/

  (Én is írtam a jelenségről, nem szeretnék továbbra sem gyűlölködő lenni, viszont… hát nem tartom valami szimpi dolognak.)

 4. angel8 on 2013-01-13 at 08:55 said:

  Akkor figyeld és várd ki a végét 🙂 Ha divat, úgyis elmúlik, és nincs miért haragudni rájuk… 🙂

 5. Trish on 2013-01-14 at 12:16 said:

  Ó, nem, én akkor haragszok rájuk, ha divat 😀 Ha jószándékú goth emberkék, akkor szerintem senkit sem zavar, ha pasztell-rózsaszínben lézengenek. De kíváncsian várom, mennyire terjed el itt Mo.-n, már facebookon láttam kettőt-hármat.

Post Navigation