Loranys Creighton: Holdfény a város felett

Úgy kezdődött a kapcsolatom ezzel a könyvvel, hogy hónapok óta szemeztem vele itt-ott, Novumos kiadvány (akárcsak az enyém), a borítója a hangulatomtól függően tetszett, vagy éppen nem tetszett. Aztán pár hete Texaseve-től megkaptam, (még egyszer köszi) és feltettem a polcra, mert nem akartam azonnal rávetni magam, mondván: nem vagyok eléggé vámpíros kedvemben.

Tegnapelőtt viszont bekerült a táskámba, és mikor rászántam magam végre az utazásra, velem jött. Hazamentem Győrbe, meglátogattam anyut, majd továbbutaztam a nagyszüleimhez. Vacsi és fürdés után, amikor már egyedül ültem az ágyon, a vendégszobában, előkotortam és elkezdtem olvasni. Nem bántam meg.

Nem olyan sztori, amit nem felejt el az ember, mert nem ejti annyira ámulatba az olvasót az író által megálmodott világ, valahogy mégis néha megragadja a fantáziát, amiért megéri tovább lapozni.

Jelenleg a könyv felénél tartok, már megjegyeztem a hősnő nevét (Lilian), már beletörődtem a folyamatos káromkodásba és szlengbe. Viszont tényleg jókat mosolyogtam a humoros jeleneteken, és az sem zavar(t), hogy néhány alappillér ismerős más történetekből (filmekből vagy könyvekből, mindegy).

Amint becsülettel kiolvastam, írok róla egy terjedelmes posztot, mert egész egyszerűen nem tudok elmenni a téma mellett. A holdfény a város felett… sejtelmesen világít.

“Ki ne álmodozott volna már arról, milyen jó lenne, ha valamilyen különleges adottságot birtokolhatna? Nos, Lilian Carro a kiváltságos kevesek egyike. Anyai ágon öröklődő, rendkívül ritka képességeit egy olyan világban próbálja kamatoztatni, melyben hemzsegnek a természetfölötti lények. Egy napon felbukkan nála rendőr barátnője, s arra kéri, segítsen neki felderíteni pár furcsa gyilkosságot. Megjelenik Sachel is, a város legerősebb vámpírura, aki szolgái sorozatos eltűnésének rejtélyéről próbálja meg fellebbenteni a fátylat. A nyomozás során szövevényes kapcsolatokra, különös, évezredekre visszanyúló bosszúra is fény derül.”

Egy megjegyzés: “Loranys Creighton: Holdfény a város felett

  1. Pingback: Loranys Creighton: Holdfény a város felett | Angel8 oldala

Post Navigation