Magyar iTunes Store?! Mi a fene!

Tegnap este egy kellemes történelmi pillanat tanúi lehettünk, amikor váratlanul (illetőleg többéves ábrándozást követően) elkezdték fúrni-faragni az iTunes online zeneboltját a tengerentúlon, majd egy kis idő elteltével körvonalazódni látszott a végeredmény: hivatalosan is elindítják NÁLUNK az iTunes szolgáltatásait a közeljövőben.

 

Jelenleg egyelőre csupán a zenebolt érhető el, de ha egy kicsit figyelmesen tanulmányozzuk a 72 oldalas általános vásárlási és felhasználási feltételeket, akkor abból kiderül, hogy várnak még ránk újabb csodák: többek között jön a Ping, az iBookstore és a filmkölcsönzés és vásárlás szolgáltatása is! (Valószínűleg ezeket jövő keddig teszik elérhetővé számunkra.)

Az iTunes Music Store árképzése egyszerű, mint a lejtő: 1 amerikai dollár = 1 euró, így ami az Egyesült Államokban 10 dollárba kerül, az itthon 10 euróba. Ettől eltekintve még így is elfogadható áron lehet mainstream zenéhez jutni, akár dalonként egyesével megvásárolva (általában 0.99 euró egy zeneszám), akár egy egész albumba beruházva. (Erről jut eszembe, hogy hamarosan jön az iTunes Plus is, ahol a még jobb minőségű, magasabb bitrátájú muzsikák lesznek kaphatók.) Aki az online vásárlás mellett dönt, nem kap zsákbamacskát, mert másfél percre belehallgathat bármelyik dalba.

Fél nappal az indulás után így áll a magyar toplista (lásd balra), de reménykedjünk, hogy változik még a helyzet… (: Az alternatív zene szerelmeseinek üzenem: nincs okunk elkeseredni, mert a legmetálabb dallamoktól kezdve a victorian industrialig tényleg szinte minden megtalálható az Apple kínálatában. Zenén kívül videóklippek és podcastek is letölthetők, az utóbbiak általában ingyen.

Vásárolni bankkártyával tudunk, Visát, Mastercardot, Amexet és egyebet is elfogad. A számlázási adatokat értelemszerűen ki kell tölteni, aztán már indulhat is a letöltés. A magas sávszélesség legyen velünk!

Két dolgot fűznék a hírhez:

1. Már látom magam előtt, hogy hamarosan elég nagy kereslet lesz itthon az Apple TV-re – amint beindult a filmkölcsönzés aranykora.

2. Először magyar Apple.com, aztán magyar iTunes… Ezek előbb-utóbb Apple Store-t fognak nyitni nálunk… Csak nem felkerültünk az Apple világtérképére? (:

A cikk forrása: iSmart

Most akkor úgy állunk, hogy a házi Apple-arzenált bővíteni kell egy 27″-es iMac-kel, aminek a képernyője tévéként is használható, ehhez kell egy Apple TV, amiről tudunk filmet nézni, és végül szükségünk lesz egy Time Capsule-re is, mert ha már lúd, legyen kövér… Erre mondják, hogy Isten nem bottal ver, azt hiszem.

Kicsit gyanús, de néha úgy tűnik, mintha nyugaton lennénk. Ismétlem: néha. Ismétlem: gyanús. XD

Ide nem lehet megjegyzést írni.

Post Navigation