Csapó Nulla – Ruhapróba

Egy hónappal ezelőtt írtam, miszerint részt vettem a World War Z film zombiválogatásán (én és nagyjából még kétezer másik ember), és tegnap abban a meglepetésben volt részem, hogy felhívtak, mert megfeleltem a statiszta castingon.

Időpontot egyeztettünk mára: ruhapróba és egyéb nyalánkságok voltak a mai terítéken. Precízen odaértem a megbeszélt időre, kitöltöttem egy szerződést, (elírták ugyan a nevemet, de aztán korrigáltuk a hibát), aztán egy belső helyiségben lemérték a magasságom, a derék-, csípő-, és mellbőségemet, valamint megkérdezték, hányas cipőt hordok. Még egy kis adminisztráció után átvezettek egy kb. négyszáz négyzetméteres helyiségbe, ahol egymást követték a ruhaszigetek: ruhák vállfákon, tömött sorokban, egymás után; ruhák dobozokban; ruhák kisebb-nagyobb dombokba pakolva. Volt ott minden a kabátoktól kezdve, a pulcsikon keresztül a gatyákig. Kicsit olyan érzés volt, mintha felvásárolták volna a környék összes turijából a teljes kínálatot.

Szerepem szerint én egy orosz lányt / nőt játszom, (ebből azt szűrtem le, hogy túléltem a háborút), ezért iszonyatosan beöltöztettek. Az öltöztető nénim nagyon rendes volt, olyan bakancsot csizmát keresett a lábamra, ami tökéletesen kényelmes lesz a többórás talpaláshoz. Ami a ruházatomat illeti… Izgalmas végeredmény született a 20-25 perces procedúra során. Ha nem jön össze a statiszta-munka, most már tudom, hogyan kell csavargónak öltöznöm… (:

Kaptam egy szürke, hosszú, kötött pulóvert; arra egy kisebb, csuklyás, szintén világosszürke, második pulcsit; egy sötétkék farmert, egy kopott, zöld csizmácskát, egy olajzöld, jobb napokat látott, derékig érő, kapucnis pufidzsekit és egy szürke, baklós, kötött sapkát. Rám adtak még egy mellényt, egy csúnya, farmerszerű kamáslit és egy jobbos kézvédőt. A hab a tortán a fekete színű, halálfejes, hógolyózásra alkalmas kesztyű lett. Ezer éve nem öltöztem ilyen színorgiába… (: Leginkább tényleg egy fázós hontalannak tűnhetek, ha esetleg kimennék a boltba kiflit venni. Izgalmas volt.

Ezután fotók, fotók, fotók, majd visszaöltözés a saját cuccokba. (Back to the black.) Gyűrűket, láncokat, fülbevalókat mellőzni kell, valamint ha elkezdődik a forgatás, smink nélkül kell megjelenni. (Nem mintha most nem így mentem volna.)

A mozgásóra némi “rémült futásban” és “agresszív zombikarózásban” nyilvánult meg. Az első két visítás-sikítás-hörgés után szinte teljesen elment a hangom, így a végére már nem igazán volt erőm kiáltani. Ez van, én inkább a csendben szenvedős, és zombilikvidálós típus vagyok.

A legvégén akadt még egy kis papírmunka, aztán szélnek eresztettek minket, hogy a napokban majd hívnak, hova és mikor kell menni forgatni. Brad Pittet még nem láttam, de talán ami késik, nem múlik. (:

I will survive, fáking zombies! (:

5 megjegyzés: “Csapó Nulla – Ruhapróba

  1. itt csapó -1 van, vagyis semmi. azaz holnap megyek én, csak nem ruhapróbára. Állásinterjú van most terítéken…:)

  2. Jól hangzik! Már bánom hogy nem mentem el! Majd ha tudod pls írd meg hogy milyen a forgatás!
    Előre is kösz!

  3. angel8 on 2011-09-29 at 11:48 said:

    Prof. William: Rajtam nem fog múlni, elhiheted. 🙂 Fotót és videót ugyan nem szabad csinálnunk, de azért majd igyekszem olvasmányosan mesélni.

    Texaseve: Nagyon szurkolok! (Jobban, mint egy útépítő.) 🙂

  4. Pingback: Csapó 1 – Bootcamp | Angel8 oldala

Post Navigation