A gothicról általában

A goth stílust az 1970-es években teremtették, mintegy antidivatként az akkori disco trend ellen. A goth életérzéshez ideológia is társult: A divat nem divatos többé! (Fashion no fashionable any more!)
Az öltözködésben a fekete és a sötét színeket preferálták; legfontosabb funkciója az önkifejezés lett. Többet jelent, mint felvenni a divatos ruhákat és feketére festeni a szemeket.
A gótikus stílushoz különleges lélek, és dekadens romantika társul. Alapjául a középkori gótikus divat szolgál.
A dark-goth megjelenésében, színeiben a fekete dominál, de a sötétkék, sötétzöld, lila és mély bordó árnyalatok is kedveltek. A legismertebb ruhák a földig érő szoknya, a zsabós ing, trapézujjú blúz, csizma vagy bakancs. Az öltözékek gyakori anyaga a bársony, és a csipke. Fontosak a kiegészítők: ezüst ékszerek, kesztyűk, láncok, szegecselt övek, rózsafüzér vagy kereszt.
A goth szépségek általában fehér bőrű és hosszú, sötét hajú lányok. Sminkeléskor sápadtra alapozzák a bőrük; és vastag, fekete kontúrral húzzák ki szemüket. Ajkuk vagy vértelenül fehér, vagy fekete, esetleg vérpiros. Körmüket is feketére, vagy pirosra lakkozzák.
By: angel8

Ide nem lehet megjegyzést írni.

Post Navigation