Gyónd meg bűneidet az iPhone-oddal!

Az appleblog.blog.hu-n találtam egy cikket, miszerint “gyónást segítő app jelent meg az AppStore-ban”. (AppStore = ahonnan az alkalmazásokat lehet letölteni a mobilra). A Confession App-nek elnevezett program 1,19 euróba (vagy 1,99 dollárba, attól függ melyik kontinensen veszi meg a kárhozott lélek)  kerül, és bár a Vatikán nem repes az ötlettől, mivel a gyónást nem helyettesíti, de a lelki, felkészítő, memoriter szerepét elismeri a találmánynak.

Az app megvásárlása esetén feloldozást nem kap a bűnös, tehát nem a történelemkönyvekből ismert búcsúcédula-effekt modern változatáról van szó. Az ötlet Amerikában pattant ki egy hívő kobakból, és majd idővel az is kiderül, hogy meghódítja-e a világot? (Vagyis a katolikus részét.)

“Az előre generált bűnökön kívül lehet hozzáadni a készítők által nem ismert vétkeket, az alkalmazás számolja a legutóbbi gyónás óta eltelt időt. Az app figyelembe veszi, hogy a felhasználó milyen nemű, hány éves, házas-e, ez alapján készít elő a híveket a fülbe súgásra.”

Azért ez hatalmas ötlet volt. (((: Online Biblia, Confession App, mi jön még? Előbb-utóbb a pápa Skype-on kezd misét celebrálni? (:

Forrás: Appleblog.blog.hu, BBC News

Ide nem lehet megjegyzést írni.

Post Navigation