Almánia, upc, technikblabla

Rövid áttekintést írok az itthoni Almák életéről, mert ez már egy ideje nem esett meg. Először is a legfontosabb. Pár hete nagytestvére született a matuzsálem korú iPhone-unknak, amit a Párom már nem is használt, mert szerinte túl hamar lemerül, lassú, ráadásul karcos. (Egyébként megörököltem tőle, Csutinak neveztem el, telefonálásra, sms-írásra, és fotózásra maradéktalanul megfelel – és még olyan nagyon vigyáznom sem kell rá, mert ennél karcosabb már nem igazán lehet a zsebemben. Azért én vigyázok.)

Szóval a minap bekopogott hozzánk a nagytesó: az iPhone 4. Keskenyebb, komolyabb, szebb. Technikai adatokkal nem untatok senkit, részben azért mert: 1. úgysem érdekel senkit, 2. akit mégis, nézzen utána egy Apple-fanblog, vagy kereskedés oldalán, 3. én csak sms-írásra, fotózásra, és videókészítésre használom. (: (Hiába no, lányból vagyok, nem nagyon izgatnak a háttéradatok. Jó legyen, és kész.) Ez pedig jó, és kész. (: Eredendően a Kedvesemé, csak míg nem vett rá tokot, itthon hagyta, hogy meg ne sérüljön. Aztán megvette rá a tokot, és a védőfólia sötétté, vibrálóvá és ÉLVEZHETETLENNÉ tette a kijelzőt; ezért nem hordja magával. LOL. (: (Oké, ma már elvitte. Végre! Ojjé-ojjé!) (:

Egyébként a kütyüvel nagyon könnyen lehet videót vágni, itthon már vadul elkezdtem az anyaggyűjtést a Kiara kontra Rafi mozifilmhez, amit hamarosan be is szeretnék mutatni. (:

A géppel túl vagyunk az első “házassági” évfordulón: a Pro még mindig tökéletesen szuperál, persze néha neki is vannak makacsabb periódusai, de ilyenkor rá kell jönnöm: frissítenem kell egy-két szoftvert, esetleg néha újra kéne indítanom a masinát, és máris újra a régi, ideális kerékvágásban halad minden.

Jelenleg a legnagyobb problémám, hogy nem látja a háttértárat, noha már reseteltem minden elképzelhető progit rajta, a Home Storage Managertől kezdve, a Time Mashine-on keresztül – mindent. Almácska valamiért mégsem kíváncsi a Pocokra. (Au, ez egy kezd egy béna szappanoperára hasonlítani, így leírva…) (: Jó, az is lehet, hogy a Pocok megtelt, és rendet kéne tenni a rakományában. Minden lehet. (Edit: váratlanul megoldódott a dolog, pedig nem csináltam még semmit. Gyanús.)

Azt hiszem, még nem is meséltem, amikor két hete bekötötték nálunk a netet, egy nagyon kellemes meglepetés ért. UPC-re váltottunk a borzasztó T-Home után – akárki akármit mondhat, az T-ökfőzelék volt, nem internetszolgáltatás. Szóval UPC, hűségnyilatkozat, wi-fi opció, blablabla. Egy vidám (!!!), hosszú hajú, ötvenes bácsi (?)/ férfi (!) jött, kb. 10 percet töltött a lakásban. Megkereste a kábelt, rácsatlakozott a routerrel, az elosztóval; közben jókedvűen kutyát dögönyözött fél kézzel (mert a Kiarának mindenhol ott kell lennie, és őt mindenkinek muszáj szeretnie), megkínáltam egy kávéval. Netsebességet mértünk (mindenki precízen a saját gépével, engem nem lehet lerázni, legalább a minimumot teljesítsék, mert harapok – nem lesz többé aranyos és kedves fogyasztójuk a netszolgáltatóknak az én személyem, mert ha kell vérben forgó szemmel fogom követelni, amiért fizetek. Nehogymááá…) Netsebesség? Várakozáson felüli. Vigyor. (: 5 perc papírmunka, kávé elfogyasztása, kutya további dögönyözése, tök normális diskurálás a Win-Mac-Linux szerelmi háromszögről, és az okostelefonokról. Kb. a küszöbátlépéstől számított 9,5 percben aláírom az ítéletet, ajtót nyitok, köszönök, és az ember távozik. Oké, kint az elosztó-szekrényben még babrált valamit két percig, de az már a lakáson kívül volt, tehát nem érintett közvetlenül a dolog. De az a szép a dologban, hogy ma Magyarországon mégiscsak történnek csodák:

1. szolgáltatást egy bizonyos időpontra rendelek, és PONTOSAN érkezik a megrendelt áru (net), nem kell feleslegesen várni rá.

2. a szakember gyorsan, precízen, és jókedvűen dolgozik, nem úgy, mintha a fogát húznák (ez tök nagy pirospont a cégnek!) Sokkal jobb úgy beengedni valakit a lakásba, hogy látszik rajta: nem szerencsétlenkedni, hanem munkálkodni fog.

3. ráadásul a kutyával is tökéletesen kompatibilis volt, ami külön dicséret.

Az ügyfélszolgálatukon még nem jártam, de ha ilyen/hasonló habitusú emberkéket sikerült összegyűjteniük, akkor megemelem a kalapomat. Elismerem, hogy emberekkel dolgozni nehéz, mert mindenkinek lehet halmozottan szar napja; és az ügyfélszolgálatos az esetek nagy részében meg is szívja ezt; de ennek ellenére (vagy éppen ezért?) nem kellene lekezelően, megkeseredve, világfájdalommal az arcukon dolgozni (T-ökfőzelék).

Eddig elégedett vagyok. (: Ha így csinálják tovább, nem fogják elrontani a szám ízét, mint a Tések. Utálom a tökfőzeléket.

Emlékeztetőül: A következő, spec. bejegyzésben az iPhone-os játékokról szándékozom írni. (:

2 megjegyzés: “Almánia, upc, technikblabla

 1. belizal on 2011-02-07 at 15:00 said:

  Mázlista vagy, hogy nálatok lehet szolgáltatót választani. Pest azon szegletében, ahol én lakom (dél-pesti nyugdíjas-övezet közepe), a választási lehetőség kimerül a “nem kell net” vagy a “T-öketlenek”-nél. 🙁 Elnézést a kifejezésért.
  Heti legalább 10 óra üzemen kívül, melyet bejelenteni nem lehet a telefonos ügyfélszolgálati rendszer sajnálatos üzemzavara miatt. A kihívott szerelő nem aznap érkezik, mikorra ígérik, hanem tetszőlegesen szab meg magának időpontot a megbeszélttől számított 2 héten belüli intervallumban.
  Ha ezt nem várod meg, harmadszori felszólításra kiküldenek egy aktakukacot, -aki nagy nehezen megtalálja a címet, de a nevedet már nem tudja kiolvasni,- és egy vakegeret a világ minden terhével a nyakában, hogy folyamatos dohogás és a felhasználó tudatlanságának ecsetelése közben megállapítja, hogy minden működik. Érdekes, a cucc mégsem megy… Ez nem szokta zavarni…
  Úgyhogy, remélem szerencséd lesz a upc-vel és nem kell majd kínlódnod velük, mint a hozzám hasonló hányatott sorsúaknak a T-öketlen bandával! 🙂
  Bocsi a rinyálásért. De végre valaki megérti mit él meg egy átlagos felhasználó a T-sek jóvoltából.
  Üdv: beli

 2. angel8 on 2011-02-07 at 16:20 said:

  Tökéletesen megértem, velünk ugyanez volt, amíg Tések voltunk… Kritikán aluli a szolgáltatásuk, és hiába ők Magyarország elsőszámú távközlési rendszere, attól még a picurka levelibéka icipici feneke alatt van a minőség. Sajnos. Részvétem. 🙂
  Lesz ez majd jobb is, hidd el! 🙂

Post Navigation