Władysław Stanisław Reymont: A vámpír

“Szeánszok, láthatatlan erők és titkok, démoni erejű szerelmi szenvedély. Egy férfi küzdelme önmaga elvesztése ellen, a boldogság elnyeréséért. A regény legérdekesebb részletei Londonban játszódnak, amolyan „stokeri” módon. A ködbe, esőbe és sárba merült szörnyvárosban különféle vallások és szekták bizarr hívei lézengenek.

Itt bolyong hipnotikus álomban, élő halottként Zenon, aki két nő – a démoni Daisy és az angyali Betsy – között őrlődik. Kicsoda valójában Daisy, ez az önmagát megkettőzni képes, titokzatos démoni nő? Láthatatlan hatalmak játékszere, aki egy fantasztikus orgián a sátánnak áldozza magát? Ellenállhatatlan erotikus vonzereje csak a gonosz csábításának eszköze? Vagy ő az elérendő boldogság maga?”

Władysław Stanisław Reymont (1867-1925) 1911-ben írta ezt a misztikus történetet, amely klasszikusnak számít a mai divatos olvasmányok között. Egyébként 1924-ben Nobel-díjat kapott a négykötetes “paraszti eposzáért”: a Parasztokért.

Tőle származik a következő szállóige is: “Sok embert vitt már messzebbre a nyelve, mint ahová menni akart.”

Még a Libriben olvastam bele, és az nagyon tetszett, ami hirtelen a szemem/ képzeletem elé tárult. Ügyködöm a e-könyv megszerzésén – akinek esetleg már megvan, essen meg rajtam a szíve, legyen olyan kedves, és küldje el. Köszönöm. (:

E-könyv formában letölthető itt. (.RTF, mellékelve a régi borító) (:

Ide nem lehet megjegyzést írni.

Post Navigation