A vámpír-írókról

Népszerűek és méltán kedveltek a vámpírirodalom régi és új alkotásai. John Polidori Vámpírján és Bram Stoker Drakuláján felnove néhányan tollat ragadtak, hogy kiszélesítsék a rémromantika világának határait.

Mindannyian azzal a szándékkal vetették papírra történetüket, hogy általuk is megfoghatóbbá, borzongatóbbá váljék egy titokzatos világ, ahova a lelkünk mélyén egy kicsit mindannyian vágyakozunk…

Letölthető vámpírkönyveket találsz itt.

by angel8

Anne Rice (született Howard Allen O’Brien, 1941. október 4., New Orleans) amerikai író. Leginkább a Vámpírkrónikák című sorozatáról ismert. Művei csaknem százmillió példányban keltek el világszerte, ennél fogva a modern kor egyik legolvasottabb szerzője. Ismert alkotásai között a Mayfair-boszorkányok élete, és tucatnyi önálló regény (Violin, Múmia, A csontok szolgálója, stb.)

[Vámpírkrónikák]

Interjú a vámpírral
Lestat, a vámpír
A kárhozottak királynője
A testtolvaj meséje
Memnoch, a sátán
Pandora
Armand, a vámpír
Merrick
Blood and Gold
Blackwood Farm
Blond Canticle

[Új vámpírtörténetek]
Pandora, a vámpír
Vittorio, a vámpír

Laurell Kaye Hamilton egy amerikai horror és sci-fi/fantasy írónő. Ő a New York Times elsoszámú írója, aki két sorozatában is vegyíti a fantasy, a horror és a romantika elemeit. Laurell Kaye Klein néven született 1963. február 19-én az Amerikai Egyesült Államokban egy kis városban Shirley közelében Heber Springsben (Arkansasban). Laurell horrorhoz való vonzódását nagymamája alapozta meg, aki rémtörténetekkel szórakoztatta gyerekkorában.

Anita Blake Laurell K. Hamilton regénysorozatának, az Anita Blake, a vámpírvadásznak a főhőse. Anita Blake halottkeltő, nekromanta és 3 államban bejegyzett vámpírhóhér.

Anita Blake kötetei:
1994 Guilty Pleasures (Bűnös vágyak)
1994 The Laughing Corpse (A nevető holttest)
1995 Circus of the Damned ( Kárhozottak cirkusza)
1995 The Lunatic Cafe (Telihold kávézó)
1996 Bloody Bones (Véres csontok)
1997 The Killing Dance (Gyilkos tánc)
1998 Burnt Offerings (Égő áldozatok)
1998 Blue Moon (Sápadt Hold)
2000 Obsidian Butterfly (Obszidián pillangó)
2001 Narcissus in Chains (Leláncolt Nárcisszusz)
2003 Cerulean Sins (Égkék Bűnök)
2004 Incubus Dreams (Lidérces Álmok)
2006 Micah (Micah)
2006 Danse Macabre (Haláltánc)
2007 The Harlequin
2008 Blood Noir (Fekete vér)

Meredith Gentry-sorozat:
2000 Kiss of Shadows (Árnyak csókja)
2001 Caress of Twilight (Az alkony ölelése)
2004 Seduced by Moonlight (A holdfény csábítása)
2005 Stroke of Midnight
2006 Mistral’s Kiss
2007 A Lick of Frost
2008 Swallowing Darkness

Darren Shan, eredeti nevén Darren O’Shaughnessy (London, 1972. július 9. – ) ír származású, angolul alkotó író. Elsosorban ifjúsági horror regényeiről ismert. Tizenévesen kezdett írogatni, 14 évesen szerezte be első írógépét. Számos képregényszöveg, novella, elvetélt kezdeményezés után 17 évesen készült el első regénye, a máig kiadatlan Mute Pursuit (Néma üldözés) című sci-fi alkotás. Míg tanult és dolgozott, évente átlagosan egy, felnőtteknek szóló könyvet írt. Ezekkel azonban nem ért el különösebb sikert, noha 1999-ben az Ayuamarca című alkotás és folytatása, a Hell’s Horizon (A pokol horizontja) pozitív kritikákat kapott.

Az áttörés 2000-ben történt meg, amikor kiadta első, gyermekeknek szóló könyvét, az eredetileg önszórakoztatásból, pihenésképpen írt Rémségek Cirkuszát (Cirque de Freak). A Vámpírkönyvek mellett a Démonvilág, a City-trilógia és a Koyasan is az ő nevéhez fűződik.

Vámpír kötetei:
Rémségek cirkusza
A vámpír inasa
A vérszipoly
A vámpírok hegye
A halál próbái
A vámpír herceg
A sötétség vadászai
Az éjszaka szövetségesei
A hajnal gyilkosai
A lelkek tava
Az árnyak ura
A végzet fiai

Stephenie Morgan Meyer 1973 december 24-én született Hartfordban, Connecticutban. Férjével 1994-ben házasodtak össze, és három fiú gyermekük született: Gabe, Seth és Eli. Egyébként mormon vallású, tagja Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nevű közösségnek.

Stephenie Meyer kötetei:
Alkonyat – Twilight
Újhold – New Moon
Napfogyatkozás – Eclipse
Hajnalhasadás – Breaking Dawn
Éjféli nap – Midnight Sun

Lisa Jane Smith, amerikai szerző Kaliforniában él, és három trilógiát, két sorozatot, és tucatnyi regényt írt. A Vámpírnaplók eredeti trilógiája az Ébredés (The Awakening), a Küzdelem (The Struggle), és a Fúria (The Fury) 1991-ben készült el, míg egy negyedik részt, a Dark Reuniont a következő évben a rajongók unszolására írta meg. Az új trilógiát, ami a Vampire Diaries: The Returnt 2009-2010 környékére tervezte. A várható címek Nightfall, Shadow Souls, és Midnight lesznek majd.

Magyarországon a Vampire Diaries 1-2. része 2010. júniusában jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában.

A könyvről, a sorozatról, a szereplőkről további érdekességeket itt találsz.

Források:

Wikipedia (hu/en)
Lkhamilton_by_kr.extra.hu
Konyvmolykepzokiado.hu

Ide nem lehet megjegyzést írni.

Post Navigation