Meg Cabot – Kim Harrison – Michele Jaffe – Stephenie Meyer – Lauren Myracle: Pokoli báléjszakák


Amikor először találkoztam ezzel a kötettel, úgy gondoltam, fölösleges megvenni (habár szeretem a rémtörténeteket), mert ez csak egy újabb borzasztó próbálkozás, hogy szép csomagolásban eladjanak egy középszerű könyvet. Aztán persze letöltöttem e-könyv formájában, beleolvastam, és vigyorogva nyugtáztam az igazamat.

Néhány hét múlva azonban kaptam pár olyan könyvet, amelyek közé tökéletesen illett volna – ezért mégis rászántam magam, hogy kidobom rá a pénzt. Elvégre olyan szép a borítója… (Úristen, sznob lennék? Meglehet.) Jelenleg azonban elmondhatom, hogy most már pontosan tisztában vagyok azzal, hogy a külső nem minden. 🙂

A kötetben öt sztori kapott helyet, abszolút második-harmadik kategóriás horrortörténetek. A legeslegrosszabb szerintem Michele Jaffe: Csók és ármány című irománya volt. Ennél ide nem illőbb művet el sem tudtam volna képzelni. A humorát még elviselhetőnek tartottam, de a novella nyelvezete hagyott némi kívánnivalót maga után. “Hajítsd a Missiouriba!” (Bár megtehetném ezzel a hetven oldallal…)

A szépreményű Stephenie Meyer az én elvárásaim szerint gyengébben muzsikált a Földi pokolban, viszont pozitív meglepetést okozott Lauren Myracle és A virágcsokor. Ez volt az egyetlen történet, amit ízig-vérig rémmesének írtak. Voltak benne borzongató, nem várt fordulatok, egyszerre volt valós és fiktív; lehetséges és lehetetlen. Ha ez história kimaradt volna a könyvből, akkor hatalmasat csalódtam volna a vörös pöttyös könyvek kiválasztóinak ízlésében. Még szerencse, hogy nem valami más, humoros zokniban alkotó, vámpírhívő írót kértek fel ötödiknek (illetve a kötet szerint másodiknak).

Tartalom: (tetszés szerinti osztályozás: 1 – borzasztó, 2 – egyszer olvasható, 3 – közepes, 4 – elég jó, 5 – klassz)

Meg Cabot: A pusztító lánya (közhelyes közepes: 3)

Lauren Myracle: A virágcsokor (nem várt fordulatok: 5)

Kim Harrison: Madison Avery és a Nagy Kaszás (összecsapott lezárás: 2)

Michele Jaffe: Csók és ármány (fájt és kész: 1)

Stephenie Meyer: Földi pokol (sablonos: 2,5)

Ebből az értékelésből azt tudom leszűrni: már nem vagyok tizenéves, hogy akármit elolvassak, és rajongjak érte. Persze, tapasztalatnak – egynek jó volt; és a kötetet kidobni sem fogom – – – de szerintem többször fogok a szép, rózsás borítójában gyönyörködni, mint a történeteiben.

Ide nem lehet megjegyzést írni.

Post Navigation