Zombibiztos épület tervező versenyt rendeztek!

2010 nyilván nem a legdolgosabb év volt az építészek számára, de (szerencsénkre) kitaláltak maguknak egy Zombie Safe House Competition elnevezésű versenyt, melyet sikerrel le is bonyolítottak.

“A pályázati kiírás szerint az épület az zombik által megtámadott emberiség végső menedéke lesz majd: így a költségvetés határa a csillagos ég, a helyszín pedig szabadon választható.”

A kritériumok alapján négy alkotás jutott a döntőbe, és a „Szavazzon, amíg megteheti!” felkiáltással bocsátották online szavazásra.

A győztes pályamunka egy SS Huckleberry névvel megáldott hajóé/uszályé lett, ami szerint a mobilitás egyenlő a biztonsággal. Az emberiség maradékát megmentő vízi alkalmatosság többek között fegyverraktárat, karantént, üvegházat és lakórészleget is tartalmaz. (A hajó amúgy zombilével működik, tehát folyamatosan zombira kell vadászni, ha mozgásban akarják tartani.) A megálmodója Shea Michael Trahan, akiről kiderült, hogy a dizájn mellett a zombikat is szereti. (És sok ideje van hülyeségekre is.) (:

Valószínűleg a sikerre való tekintettel, a versenyt jövőre megismétlik. (:

A verseny hivatalos weboldala: 2010 Zombie Safe House Competition

Forrás: HG.hu

Ide nem lehet megjegyzést írni.

Post Navigation