Pletykáló Pergamen

Szereplők: Perselus Piton, Hermione Granger, Draco Malfoy, Lucius Malfoy, Pansy Parkinson, ifjabb Tom Denem, Harry Potter, Ron Weasley, és még sokan mások.
Tartalom: Mi történne, ha valaki megbűvölne egy bizonyos típusú pergament, amire ha valamit ráírnak, mindenki el tudja olvasni, akinek ugyanilyen papírja van? Valaki gonosz tréfát űz a Roxfortosokkal, és tanáraikkal? Vagy véletlen varázsbaleset áldozata lett mindenki? Talán ez is kiderül.
Műfaj: jó kérdés XD (kisregény)
Stílus és kategória: általános, humoros, romantikus, beteges
Figyelmeztetés: egyelőre nem szükséges
Korhatár: +12
Egyéb megjegyzés: Harry Potter hetedéves a Roxfortban, Dumbledore él, Piton kémkedik. A háború a küszöbön áll, Voldemort egyre erősebbé válik, de mindenkit megzavar egy pergamen…

Előszó

Draco Malfoy unottan nézett a pergamenjére, majd rögtön elkeredett a szeme, amikor meglátta a girbe-gurba, véget nem érő sorokat. Az újonnan vásárolt, üresnek hitt papiroson újabb és újabb szövegrészletek jelentek meg, noha a mardekáros még egy csepp tintát sem pöttyintett a lapra.
– Mi az ördög ez?

“Azt hittem, elsüllyedek szégyenemben, amikor felrobbant az üstöm Piton óráján. Természetesen ennek is kilyukadt az alja…” “Ha a nagyanyám megtudja, hogy megint új üstöt kell venni… Biztos küld egy rivallót.”

– Longbottom naplót ír, vagy mi a fene?! – horkantott fel Malfoy, majd tovább olvasta a sorokat.

“Harry Potter, szeress belém! Harry Potter, szeress belém! Vénusz és Afrodité, segítsetek! Harry Potter, szeress belém!”

“Le kell győznünk a Mardekárt jövő héten. Sok minden el fog dőlni azon a meccsen. Nem kaphatunk ki megint…”

– Itt valami nincs rendben…
– Mi a gond, Draco? – húzódott közelebb Pansy Parkinson a szőke fiúhoz.
– Valaki elvarázsolta a pergamenemet!
– Mutasd! De jó… Bárki titkaiba beleolvashatunk… Bár nekem is lenne egy ilyenem. Honnan van?
– Tegnap vettem a Roxmortsban egy üres pergament, és tessék. Ez így használhatatlan… Lesz egy-két szavam legközelebb ahhoz a vén zsibárushoz, aki rám sózta… – morgott Draco. Fel sem tűnt neki, hogy Pansy arca felragyogott, majd hosszasan turkálni kezdett a táskájában. Mikor megtalálta, amit keresett, sikítva pattant fel a kanapéról.
A Mardekáros klubhelyiségben megállt az élet egy pillanatra. Minden szem Pansyra szegeződött, aki ragyogva mutatta fel a saját, teliírt pergamenjét.
– Nekem is van! Ez az! – kiáltotta győzelemittasan a lány. – Mindenkiről mindent tudni fogok!
– A tiédet is megbűvölték?
– Igen. Ezt figyeld: “Ki irogat a papíromra? Így nem tudom befejezni a házi feladatomat. Fedje fel a nevét, ki az, aki az időmet, a papíromat pazarolja! Hermione” – olvasta fel Pansy nevetgélve. Úgy érezte magát, mintha éppen karácsonyi ajándékot kapott volna. – Srácok, úgy érzem, nagyon jól fogunk szórakozni…
– Meg kéne mutatnunk Pitonnak – húzta el a száját Monstro.
– Miért is? Hogy elkobozzák? Ne viccelj… – nevetett fel Draco, majd pennát ragadott és írni kezdett.

Folyt. köv.

Ide nem lehet megjegyzést írni.

Post Navigation