Nemzetközi gothic hiatus…

Arra gondoltam a minap, körülnézek a neten, milyen hírekről és újdonságokról maradtam le, már ami a goth trendeket illeti. (Gyorsan pótolom az elmaradásomat, hogy megnyugodjon a lelkem, és minden a rendes kerékvágásban haladjon tovább…) Aha.

Első virtuális utam a magyar linkcsomóponthoz, a gothic.lap.hu-hoz vezetett, de minek. A Külföldi Magazinok elnevezésű aloldalon a linkek fele vagy nem működik, vagy nem frissült időtlen idők óta.

A DarkCulture.com-on csak podcasteket lehet találni, a GothIsDead.com pedig “the site is dead, too” (az utolsó friss 2004-ben volt?!), a Funeral Procession hivatalosan is lehúzta a redőnyt 2007-ben. (Akkor miért van még kint a linkje?) A Morbid Outlook ugyan idén frissült, de az is január 17-én. [A hazai goth közösségeket most nem macerálom, majd máskor.]

A fórumok nem üzemelnek, a fesztiválok és események részlegén főleg 2006-2007 körüli hírek találhatók. (Kíváncsi lennék, hogy a linkgyűjtemény szerkesztője mikor nézte meg utoljára az oldalt, vagy számára mit jelent a ‘naprakész’ kifejezés.)

A Gothic Beauty magazin oldaláról (amely frissülget, de bánatomra némely kategóriát igen hanyagolnak) eljutottam működő oldalakra, webshopokba, de azokon nem találtam semmi újat, tartalmasat, maradandót. Vajon miért? Eltűnt/ felnőtt/ továbbfejlődött a goth szubkultúra? De mikor, hova, miért?

Elég valószínűtlennek tartom, hogy nem találok egy rendes dark weblapot, igazi cikkekkel, történetekkel… Érdekes közösségi oldalakat lehet találni (gothic-mania.de, gothic.ru), de amit én keresek, az egy kicsit más. Nem ismerőskereső, nem partiszervíz, nem üzlet, nem művészeti lap. Hanem mindebből egy kicsi, amolyan igazi online újság. Na mindegy… Én azért nem adom fel. Ha találok valamit, eldicsekszem vele. (:

Aki tud egy jó, témába vágó webcímet, kérem, írja meg, hogy már ketten tudjuk! Köszi, cupp: angel8

11 megjegyzés: “Nemzetközi gothic hiatus…

 1. Ha nincs, csinalhatunk egyet. Erosen ingerli a feladat a honlapszerkeszto izmomat, csak egyedul tul nagy falat lenne, belevagnom. Egy ilyen site szerkesztesehez legalabb 4…5 ember kellene – elnezest, hogy gyakorlatilag ismeretlenul idepofatlankodok a javaslatommal, de a dolog az en lelki vilagomat is piszkalja. Szeretnek osszeszedni egy par lelkes embert, akik keszek reszt venni benne. Mi a velemenyed?

 2. angel8 on 2011-08-05 at 14:34 said:

  Szia, ugyan már, nincs miért elnézést kérned. 🙂 Ha találsz még pár elhivatott emberkét, én is szívesen segítek. Azt nem tudom megígérni, hogy hetente 5 cikket írok, mert elég komoly és időigényes terveim vannak a következő két és fél éves időszakra, de nagyon szívesen részt vennék egy ilyen projektben is. 🙂

 3. Koszi!
  Megsugom, en sem tudok 10000%-os odaadassal lenni rajta az ugyon (par dolog az en eletemben is van, amelyek odaadast igenyelnek), de van egy tonna otletem. Design-ra is, meg tartalomra is. (Esemenyek; helyek; olvasnivalok; antidivat; annyira halas tema ez a goth dolog, RENGETEG mindent ki lehet belole hozni!)
  Szoval, ha ossze tudunk kaparni legalabb 4…5 embert, akkor erdemes belevagni.

 4. angel8 on 2011-08-08 at 22:12 said:

  Oké, én benne vagyok. 🙂

 5. Huhiru on 2014-10-25 at 20:34 said:

  Ömm, sziasztok!

  Valószínűleg én sem vagyok a legismerősebb errefelé, de bevallom nagyon meghozta a kedvem ez a honlapszerkesztés! Szíves csatlakoznék a projekthez, ha esetleg van még szabad hely a számomra és még ti is képesek lennétek vállalni! 😉 Tényleg, adjunk valamit azoknak, akik tudásra éheznek! Engem is idegesít már, hogy nincs egy jó MINDENES oldal! Lehet, hogy csak hárman lennénk, de én valószínű, hogy tudnék időt áldozni a szerkesztgetésre.
  Kérlek válaszoljatok, ha lenne kedvetek, és esetleg elbírnátok engem is viselni! :)))

 6. Nagyon remek! Közben már az egész site-om meg minden elköltözött, de a nattenshimmel.no helyen van még szabad aldomain egy dark/goth oldalnak. Éppen ma kezdtem el újrahúzni a cuccot; ha van még 1-2 ember, akik csinálnák velem, akkor remek móka volna! Meg kreatív is.
  Aki megadja a mélcímét, annak írok; én a nattenshimmel kukacz yandex pont com címen szoktam elérhető lenni, illetve a nattefrost kukacz 1337 pont no is él.

 7. Satin on 2014-10-25 at 22:56 said:

  Húh, szia! Én szívesen csinálnám veletek! :))) Az e-mailt címem: yuko5@citromail.hu
  Ide írhatsz bátran! :)))

 8. Huhiru on 2014-10-25 at 23:01 said:

  Az én e-mail címem: huhiru1@gmail.hu
  Nekem is írhatsz ide! És akkor szerintem összeszerveződhetünk! Nagyon belelkesültem! 🙂 Köszi Satin, hogy te csatlakoztál! 🙂 Igazából szerintem tök jó buli lesz létrehozni egy ilyen átfogó honlapot!
  Hát akkor e-mail-en még beszélünk!

 9. Satin on 2014-10-25 at 23:04 said:

  Ömmm, az előbb még itt volt a bejegyzésem, biztos arra válaszolt Huhiru is…de nyoma veszett. 😀 Na szóval az e-mail címem, és az, hogy szeretnék én is csatlakozni! E-mail: yuko5@citromail.hu !
  És hát igen, én lelkes vagyok, úgyhogy vágjunk bele! Minél előbb annál jobb! 😉

 10. Satin on 2014-10-26 at 19:21 said:

  Sziasztok!
  Én is szeretnék csatlakozni! Már többször írtam, de valamiért mindig letörlődött. Szóval lényeg az e-mail címem: yuko5@citromail.hu

 11. Satin on 2014-10-26 at 19:23 said:

  Húh, én aztán értelmes vagyok…erre újra felbukkant…:D (a kommentem) Na nem baj, most legalább megerősítettem az előbbieket! 😀
  Na további szép estét, várom a válaszotokat! 🙂

Post Navigation