A nap híre: tilos az Apple-termék a Gates-házban

Az imént olvastam az Indexen, hogy Bill Gates felesége többször megtiltotta a gyerekeinek, hogy Apple-termékeket használjanak. Sem iPod, sem iPhone, sem iPad nem kerülhet a házba, vagy a gyerekek keze ügyébe.

A cikk egyébként nem túl hosszú, de többször is körüljárható lett volna, mint ahogy ez az Indexen nem történt meg – szokás szerint.

De akkor kezdjük az elején. Bill Gates (a Microsoft atyja) és Steve Jobs (az Apple ura) ugye eleve vetélytársak a piacon, hogy ki milyen számítástechnikai kütyüt tud megtervezni és kivitelezni, amit aztán vagy megszeretnek a felhasználók, vagy nem. Jobs karmájába van kódolva, hogy egy orrhosszal Gates előtt járjon, viszont Bill bácsi termékei némileg olcsóbbak és elérhetőbbek (bár ez relatív), ezért szinte mindenki a Win uralmát nyögi a világon. (Ettől Bill Gates jelenleg a világ 2. leggazdagabb embere – amúgy egy mexikói befektető előzte le idén, bizonyos Carlos Slim Helú. Steve Jobs ugyanezen a listán valahol hátul kullog. De ő le tudott tenni egy működő táblagépet az asztalra.)

Gates gyerekei (Jennifer, Rory és Phoebe) 1996-ban, 1999-ben, és 2002-ben születtek. Tehát a legidősebb már elég elmés ahhoz, hogy különbséget tegyen egy Win és egy Mac között. Értem is, meg nem is ezt a fajta szülői tiltást.
Egyrészről nyilvánvaló, mert ha az apád a Microsoft megteremtője, akkor “ha beledöglesz is, Wint fogsz használni, te, gyerek… Ezért csináltam! Használd!” Milyen marketing volna már a saját apád ellen, ha egy olyan iPoddal sétálnál, amit a konkurensed gyárt?

Másfelől viszont, amit a leginkább tiltasz, a gyerek a végén úgyis azt próbálja ki (amint lehetősége nyílik rá). Ha jelenleg nem is találkozhat Apple-termékkel, egyszer úgyis fog, és akkor feltűnik a különbség. (Avagy nem, ki tudja?)

Ide nem lehet megjegyzést írni.

Post Navigation