Category Archives: Fanfiction

Woolfe: Félbemarad bennem a világ

(A Winter Wonderland Challenge legjobb története szerintem. Olvassátok el újra meg újra, mint én!)

***

fanficA történet címe: Félbemarad bennem a világ
Szereplők: Sirius & Bill
Kulcsok: ajándékbontás, hagyomány, Főnix Rendje (könyv), Weasley pulóver
Műfaj: dráma
Korhatár: 14
Figyelmeztetések: OOC karakterek, AU, slash
Leírás: Leguggoltam a széked mellé, arcomat kézfejedre hajtottam, és beleszuszogtam kék ereid húsba ágyazott futópályáiba. Elnevetted magad, ugyanúgy, mint bármikor máskor, csak a hangod volt keserűbb, valamivel nehezebb. Akkor rá kellett volna jönnöm, hogy te engem sosem szerettél, csak szántál, és magadat is szántad, amiért nem tudtál szeretni, pedig jó voltam hozzád, majdnem olyan jó, mint James és a szülei.
Megjegyzés: A címet Orbán Ottó – Három vers című művéből választottam. Alkotásban sokat segített a Phosphorescent zenekar, és erősen ajánlom Nick Cave – O Children dalát az olvasáshoz.

Continue Reading →

A Winter Wonderland Challenge történeteit…

…ma fogom még egyszer átnézni, végiggondolni, és a végén zsűrizni. Valószínűleg órákig molyolok majd a kis táblázataimmal. Kicsit amolyan dolgozatjavítás érzésem lett, amitől hiányozni kezdett az oktatás és úgy általában az iskolai élet.

A kihívás végén a személyes kedvencemet majd kiteszem, hogy itt is olvasható legyen. (Majd megkérdezem a szerzőt, hogy megengedi-e.)

 

Egyébként pedig feketében járok, hosszú a hajam, és bár nem horgas az orrom, de ettől még lehet, hogy én vagyok Piton professzor?

(:

#welcome #back

A kihívásos novellákról és óévi terveimről

Tegnap, hazafelé a vonaton a történetek egyharmadát elolvastam, háromból kettő meglepő módon nagyon tetszett. Ma este (meló után) elolvasom a másik hármat, aztán kezdődhet az első adag kritikaírás. (Nem felkerülési sorrendben olvasom őket, nehogy téves következtetéseket vonjatok le ebből a bekezdésből…) (:

Az első néhány sztori már olvasható a bázisoldalon:
1. Let it Snow
2. Újra igazi karácsony
3. Hópelyhek tánca

Idén végezni szeretnék az interjúkérdéseim megválaszolásával is (nem felejtettem el azt sem), csak holnapután Tetoválók Éjszakája, és azzal még elég sok munka van szintén. (Kitaláltam, hogy streamelni is szeretnék. Élőben. Ide. Komolyan.)

Ma este próbaadás várható.

Egy izgalmas, téli fanfiction kihívás

fanficA napokban kaptam egy felkérést Aidemera és Bellinda kisasszonyoktól, a Winter Wonderland Challenge adminjaitól, hogy vegyek részt az éppen elrajtoló kihívásukban, mint kritikaíró zsűritag, amit én boldogan el is vállaltam.

A kulcsok kiosztása már megtörtént, jelenleg a kreatív alkotás időszakában járunk, amikor a szerzők megírják a műveiket. A pályamunkák leadási határideje december tizenhatodika, míg a publikálás december huszonnegyedikén kezdődik majd. (A teljes menetrendet itt találhatjátok.) Izgalmas óévünk lesz, annyi már bizonyos.

A történeteket a kihívás hivatalos oldalán tudjátok majd elolvasni, sok egyéb érdekesség (hírek, interjúk, kritikák, stb.) mellett. (Majd igyekszem precízen linkelgetni is, nehogy lemaradjunk valamiről.)

Fanficre fel! (:

Árnyak birodalma 3.

fanficHermione a következő napokban halálra váltan ténfergett a szobája és az ebédlő között. Már nem volt benne biztos, hogy ép ésszel kibírja péntek reggelig. Sőt, egyre gyakrabban suhant el a közelében az a Perselus Piton alakot öltött szellem, akit valójában nem is láthatott volna; és ez okot adott a magában való kétkedésre.

Lassan már megszokta, hogy Piton néha keresztüllebegett az egyik falon, és megállt mellette, végigmérte a lányt, aztán szertefoszlott. Mintha mondani akart volna valamit, de sosem lett volna rá elég ideje… Hermione már nem ijedt meg tőle, már nem ájult el, mikor meglátta a gyöngyházfényű férfit. Egyszerűen nézte, és nem tudott hinni a szemének. Sem az agyának. Nem tudta eldönteni, hogy vajon tényleg Pitont látja ébren, és az álmaiban is, vagy csak a Malfoyok által megfélemlített elméje játszik vele.

Continue Reading →

Árnyak birodalma 2.

fanficAmikor az ablakon túl végre hajnalodni kezdett, akkor aludt el. Nem pihenhetett sokáig, mert két manó hoppanált a szobájába reggel nyolc óra tizenötkor. Az egyik felébresztette, és egy reggeliző tálcát varázsolt a kócos, álmos Hermione elé.

A másik eszeveszett sebességgel rendet tett az egyébként tökéletes rend uralta szobában. Néhány perc alatt végeztek, aztán távoztak. A lány kedvetlenül nézegette a reggelijét, nem akarta elhinni, hogy nem sikerült felébrednie a rémálomból.

Continue Reading →

Egy régi, ismerős sztori

Lassan és óvatosan elkezdem feltölteni megint a fanfic részlegbe az Assir et aviditas (Vér és vágy) sorozatot, amit már nem emlékszem, hogy miért vettem le anno. (Valahogyan át akartam írni, de erre nem került sor, mert egy lusta disznó vagyok; viszont most kitaláltam valami sokkal jobbat, és ezt el is kezdtem.)

Szóval itt az első rész, hamarosan jön a folytatás.

1. Árnyak birodalma 1.

2. (holnap)

3. (holnapután)

Assir et aviditas

Éjszakai utazás a Kóbor Grimbuszon

“Üdvözöljük a Kóbor Grimbuszon, az útfélen rekedt boszorkányok és varázslók segélyjáratán. Csak nyújtsa ki pálcás kezét, szálljon fel, és mi elvisszük, ahova csak óhajtja.”

fanficSzereplők: Hermione Granger, Perselus Piton
Műfaj: egyperces novella
Stílus és kategória: pwp
Korhatár: +18
Figyelmeztetés: felnőtt tartalom
Egyéb megjegyzések: hahaha, csak a szokásos, mint korábban bármikor.

Continue Reading →

Egy kis meglepetés várható

Ma este. (: Lehet, hogy örülni fogtok neki.
Knight BusKóbor Grimbusz

A Roxfort újraalapítása / 5. fejezet

fanficA napok észrevétlenül teltek, hetekké dagadtak, és mi megállíthatatlanul közeledtünk az augusztus végéhez. Az iskola a tervezettnél gyorsabban épült, minden épületrész, épületszárny visszanyerte eredeti alakját, sőt még annál is többet.
Luna Lovegood egyes egyedül valóságos obszervatóriumot hozott létre a régi csillagvizsgáló mellett. A felrobbantott torony néhány falrészletét megtartotta, és egy emléktáblával emlékezett meg a háború pusztításáról, és áldozatairól. Szentimentális, de hatásos módot választott a bemutatóhoz, megvárta a hulló csillagok éjszakáját, és ekkor engedett be minket, többieket a szentélyébe. Sajnos még nekem is el kellett ismernem, a csitri elég jó munkát végzett ahhoz, hogy felvegyem a tanári karba.
Lucius elintézte Xenophiliusnak, hogy a támogatásáért cserébe Mágikus Irodalom És Médiatörténet órát oktathasson. Ráadásul a fia, Draco lett a repülésért és a kviddicsért felelős tanerő. El sem akartam hinni, hogy ekkora szamárságokra is rábólintottam.

Continue Reading →