Category Archives: Filmajánló

A Zállatorvos

Találtam egy nagyon klassz youtube csatornát, ahol fontos állategészségügyi problémákat, betegségeket mutat be / magyaráz el / boncolgat egy állatorvos. (Nyugi, állatot nem boncolgat…) (mééég)

Kezdetnek itt egy videó, ezt nézzétek meg, aztán úgyis rákaptok a többire is. Velem is így volt, aztán már mindent tudok az evolúcióról és a bolhákról, hogy a xilittől megmakkanó kutyákat ne is említsem.

Oktatóvideóként biológiaórán lehetne vetíteni a kisfilmeket, mert annyira szabatos és érthető, hogy a mai fiatalok is könnyebben befogadnák az infókat, mint a tankönyv száraz anyagát.

 

Underworld BLOOD WARS

Ide is megírom, nemcsak a tumblira, hogy tegnap este belefutottam a hatodik Underworld film trailerébe, aminek az angol alcíme Blood Wars. (Magyarra ezt Vérözönnek fordították, amin már csak kuncogok.) (De azért először pánikoltam egy picit, hogy mi van, ha mégis Vérháborúnak, vagy Vérháborúknak nevezik.)

(Ezer és egy éve írom lassan a folytatást a Vérháborúhoz, nehogy most nyúlja le egy ekkora franchise a nevet, amikor már kb csak 2-3 hónapra vagyok a befejezéstől…)

Mindesetre az első sokk után egészen kíváncsi lettem az új Underworld filmre, elvileg decemberben (vagy januárban) bemutatják itthon.

A 2012-ben készült Awakening című rész már nem volt rám akkora hatással, mint az első két történet, de ettől függetlenül érdeklődve néztem, hogyan folytatják a sztori alakulását. (Nem követem a spin-offok és a képregény cselekményszálait, így tényleg csak annyit tudok az egész Underworld világról, amennyit a filmekben megmutatnak.)

Az új trailer alapján sincsenek komoly elvárásaim a folytatással kapcsolatban, ennek ellenére kamaszos lelkesedéssel fogok beülni egy óriás popcornnal a moziba.

Blood Wars.

Az eszem megáll. Hát de komolyan. Vérözön. Ahha.

Moziba megyünk

suicide-squad-movie-2016-poster

Volt egy erős moziélményem is a hetekben

Mad-Max-Fury-Road

Forever

És íme, a legújabb halottkémes fantasy sorozatom. Zseniális. Pont jókor talált meg, míg várhatok a Constantine évadzárójáig.

(Az imdb szerint is jó, aki eszerint választ néznivalót magának.)

Forever

Két új sorozatom van

(Ez, vagy valami hasonló címe volt a minap megírt, ám elveszett bejegyzésemnek, amit a Strainről és a Witches of East Endről írtam.)

A boszorkányos fantasyról annyit, hogy abszolút kellemes csalódás, napjainkban játszódik, egy család életét mutatja be, ahol is Joanna (Julia ORMOND) eltitkolja a lányai elől, hogy bizony mindannyian boszorkányok. Persze erre mégis fény derül, és ebből születnek a drámák. A történet maga nem bugyuta, néha egész meglepő fordulatok is történnek; a szereplők normálisak, két kedvencem van: Ingrid, a könyvtároslány és Wendy, a nagynéni.

Witches of East End

Aki szerette a Bűbájos boszorkákat, a családi drámáikat, a szép házukat, a néhol mitikus körítést; illetve legutóbb a Penny Dreadfult, az akciókat, a borzongást, a furcsaságokat; az ebben a sorozatban sem fog csalódni. (És már a második évadnál jár, valószínűleg idén sem fogják elkaszálni!!!)

A Kór pedig a Kór. Az idei évadból még egy rész hátra van, kb. ugyanott ér véget a sztori, ahol az eredeti könyv is. Ezen a logikán haladva kb. három évad lesz belőle.
Annyira ráfüggtem, hogy megvettem a könyvet, és így, a sorozattal együtt igazán komplex, egymást kiegészítő láncszemeket fedezek fel.

STRAIN
Azt ráadásul még nem mondtam, hogy születésnapomra megkaptam Guillermo Del Toro: CABINET of CURIOSITIES című albumát is, amiben minden fontosabb szörnye és filmbéli karakterének megalkotása szerepel (Faun, Hellboy és társai, a Penge 2-ből a vámpírok, a Pacific Rim kaijujai, stb. stb.) Egyébként feltűnt, hogy a Penge 2-ből a mutáns vámpírok mennyire hasonlítanak most, a Strainben látható vérszívókkal? Elég hasonló a szájszerkezetük… Hasonlóan ijesztő. És undorító. (De pont ezért ma este megnézem a második Pengét, noha az volt a trilógia leggyengébb darabja…)
Továbbá még egy ötcsillagos érdekesség, a Footeren olvasható egy friss interjú az egyik főszereplővel, Richard Sammel színésszel: Tovább a cikkre!

Dracula Untold

Az egyik okom, amiért várom az őszt:

Az új sorozatom: Penny Dreadful

Néhány nap különbséggel kezdtem el nézni a Salem és a Penny Dreadful című sorozatokat, viszont hiába nyitottam a Salemmel, az első résznél nem jutottam tovább, mert egyszerűen viszolyogtam a karaktereitől. Nem találtam bennük semmi izgalmasat, semmi szeretnivalót, így eldöntöttem: boszorkányság ide vagy oda, ezt én bizony nem fogom nézni.

PennyDreadful

Ellenben viszont a Penny Dreadful sokkal izgalmasabb turmix számomra, az amerika vérfarkas Londonban, a meg nem értett, gyönyörű médium, az öreg Afrika-kutató, a nárcisztikus, örökifjú playboy és a holtakból élőt teremtő, fiatal orvos különös történetei abszolút lekötnek. Egy kicsit csíptek minden, a korra jellemző rémtörténetből, és egy kellemesen borzongató, néha igazi horrorelemekkel operáló egésszé gyúrták.

Az első évad nyolc részből áll, és sikerült összegyűjteni nagy színészeket a fontosabb szerepekre, akik egyébként tökéletesen hozzák is a karaktereiket. Timothy Dalton, Josh Hartnett és Eva Green egyaránt jó választás volt, jobbat alig tudtam magamtól kitalálni. Főleg Eva Green játéka lenyűgöző, amikor éppen megszállja a gonosz.

Penny.Dreadful.S01E01.1080i.HDTV.DD5.1.MPEG2-NTb5

Jó hír, hogy jövőre érkezik a következő évad, ami várhatóan már tíz epizódból áll majd. Mondanom sem kell, biztosan nézni fogom.

Talpalatnyi Carfax a Városligetben

Úgy döntöttem, amint befejezem a Dracula című sorozatot, összegyűjtök néhány képkockát a külső helyszíneiről, ahol Mr. Grayson sétálgat, kocsikázik, stb. és megpróbálom újrafotózni, már amennyire a tehetségemből (kackac) telik.

Dracula Season 1 Episode 13 A híd

Dracula Season 1 Episode 13 Andrássy út

Dracula Season 1 Episode 13 A tónál

Ma, amikor a legfelső és az alábbi képeket készítettem, sikerült kétszer bőrig áznom. Szerencsére a fényképezőgépnek nem lett baja, csak Kiarát kell kiengesztelnem valahogyan. Nagyon hangulatos délután volt egyébként, kicsit sajnáltam, amiért nem közlekedtek lovaskocsik és hintók a közelemben. (A városligeti séta előtt a Múzeum körúton kavirnyáztam, és természetesen megfordultam néhány antikváriumban is.)

IMG_3943 IMG_3959 IMG_3930

Filmek, amiket mostanában néztem

Az előző poszt nyomán gyorsan megjegyezném, hogy a napokban megnéztem a Vámpírakadémia című filmet, és bár messze elmarad a humora a könyvekétől, az alapsztorit egész kellemesen visszaadja. Kicsit sajnálom, hogy Dmitrij nem hasonlít az általam megálmodott dhampyr szexistenre, de ettől eltekintve a filmes karakter abszolút összhangban volt a papíron leírtakkal. Örülnék, ha esetleg lenne majd folytatása a filmnek – hátha tudják tartani a színvonalat.

(Aki egyébként a film hatására kezdi el olvasni a köteteket, élete egyik legszórakoztatóbb döntését hozza meg.)

Vampire Academy Sleepy Hollow Dracula

Vámpíros nyomvonalon továbbhaladva elkezdtem a Jonathan Rhys Meyers nevével fémjelzett Dracula című sorozatot, amit sokkal jobban megkedveltem időközben a Sleepy Hollow világánál. (Felváltva néztem / nézem a két sztorit, a Sleepy Hollowt befejeztem néhány hete, a Draculával direkt lassabban haladok, mert kisebb dózisban is hat. Az Álmosvölgy köré kitalált rémes mesékben hiába szerepelt fej nélküli lovas, némi boszorkányság és érdekes múltidézés, a főszereplő Crane-en kívül mindenki tökéletesen hidegen hagyott — még a boszorkány felesége is. Valószínűsítem, hogy nem is fogom nézni a következő évadot.)

A Dracula viszont nagyon jól adagolja az izgalmat, a természetfelettit és a szenvedélyt. Mindenkit fűt valami, mindenki tart valahova. Ráadásul még a kort is hitelesen ábrázolják többé-kevésbé, már ami a társasági életet és interakciókat illeti. Az pedig csak hab a tortán, hogy Dracula kastélya az a vár a Városligetben, ahol reggelente a kutyámmal sétálok, szóval kis túlzással mondhatnám, hogy Alexander Grayson a szomszédom. (:

Amit szintén nagy elánnal fogok elkezdeni majd a Penny Dreadful mellett, az a Salem című, idei szárnybontogató sorozat – jelenleg arra várok, hogy lemenjen még néhány rész az évadból, hogy legyen értelme nekiállni nagyobb tételben megnézni. Ismeretlen sorozatoknál mindig félek, hogyha nagyon megtetszik és két rész után még egyet szeretnék megnézni, akkor várnom kell egy hetet. Vagy kettőt. (Nem lennék jó sorozatfüggő.)

A Salem – legalábbis a trailer alapján – kicsit emlékeztet az American Horror Story Covenre, de ez csak még örömtelibb várakozásra int. Nagyon szeretem ezt a típus kellemetlen borzongást, ezt a nyomasztó hangulatot, ezt a szövevényességet. Meglátjuk, hogy megéri-e a várakozásom. Hamarosan.