Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Angolszász varázspálcikák

(Raymond Buckland: A boszorkányság nagykönyve à  226. oldal)

 

E pálcák segítségével gyors, pontos választ kaphatunk a határozott kérdésekre. A távol-keletiek ji-csing néven ismert, cickafarkpálcikák segítségével végzett jóslásaihoz hasonlít leginkább.

A jósláshoz 7 pálcika szükséges: 3 darab 23 cm hosszú, valamint 4 db 30 cm-es. Az egyik 30 cm hosszú darabot különleges díszítésekkel látjuk el, mert ez lesz az úgynevezett WITAN (tanácsnoki) pálca. A többi szintén díszíthető, de egyszerűbben; hogy ne keverjük később össze.

A jóslás menete: térdeljenek le, a Witan-pálcát fektessék maguk elé keresztbe, a többi pálcát tartsák a kezükben, a tanácsnoki pálcá fölé emelve. Csukják be a szemüket, összpontosítsanak a kérdésre, s keverjék össze a pálcikákat a két kezük közt. Még mindig csukott szemmel vegyék jobb kezükbe a pálcákat, a szabad kezük ujjaival egynek a hegyét fogják meg, közben néhány pillanatig erőteljesen koncentráljanak a kérdésre, majd hirtelen nyissák ki a markukat. Minden pálca a földre hullik, kivéve azt az egyet, amit megfogtak. Most felnézhetnek.

1) Amennyiben több hosszú pálcika került a földre, mint rövid, a kérdésünk jóváhagyó megerősítést kap.

2) Amennyiben több rövid pálca került a földre, a Witan-pálcát nem számolva – a kérdésünkre kapott válasz negatív lesz.

3) Ha egy vagy több pálcika ér hozzá a Witan-pálcához, szabatos választ várhatunk, s nagy erők működnek az ügyben.

4) Ha egy vagy több pálcika a levegőben marad, vagyis más pálcikákra esett, a körülmények, esetleg az erők munkája még határozatlan, és a válasz is homályos, függetlenül attól, hogy egyébként mit várhatnánk az I. vagy a II. pont alapján.

5) Amennyiben mindegyik pálca hegye a Witan felé mutat, a kérdezőnek sajátosan fontos szerep jut a kérdés megoldásában.

6) Ha egyik pálcika hegye sem mutat a tanácsnoki pálca felé, a kérdés személyes beavatkozásunk nélkül oldódik meg.

 

A szász varázspálcikák személyes használatra szánt eszközök. Ne engedjük, hogy mások tapogassák vagy használják! Tartsák külön, e célra varrt fekete/sötét bársonyzacskóban, amikor éppen nem jósolunk.

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]