Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.A vérfarkasokról általában

A vérfarkasokról általában

A vérfarkas a ’werewolf’ szó magyarosítása. A ’were’ szó latin eredetű, jelentése ember. A ’wolf’ a latin wulf szóból ered, és farkast jelent. A vérfarkasnál tehát pontosabb fordítás a farkasember.

Vérfarkasnak nem lehet születni, csak marás útján lehet átváltozni. A támadás utáni teleholdkor változik át először az áldozat, már ha a marást túléli. Ilyenkor kb. 2 méter magas, erős, kissé görnyedt hátú fenevaddá válik. Leginkább egy mutálódott farkasra hasonlít. Szájában több centiméteres nagyságú, éles, hegyes szem- és tépőfogak sorakoznak. Karmaival is veszélyes sebeket képes ejteni.

Szaglása és hallása felerősödik, megérti az állatokat és az embereket is. Szeme ugyan a színeket nem ismeri fel, de a tárgyakat és élőlényeket a testhőmérsékletük alapján meg tudja különböztetni.

Egyes állítások szerint a vámpírok szolgái, és testőrei. Különböző elméletek szerint az ellenségeik, vagy éppen a barátaik a vámpíroknak.

A fentiektől teljesen különböző azaz állítás, amit egy spanyol férfi mondott, miszerint ő is farkasember, és az Isten teremtette, hogy megbüntesse az Úr ellen vétkezőket.

Az inkvizíció a boszorkányoknak, vámpíroknak, és minden más szörnynek kikiáltott emberek mellett a farkasembereket is üldözte.

By: angel8

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]