Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Visual Kei

A szubkultúra: Platform-cipők és vérfoltos teddy-macik


Az évek során a visual-kei köré egy nagyon furcsa szubkultúra alakult ki ami önmagában is van majdnem olyan érdekes mint a zene. Ez elsősorban a rajongók azon mániájának köszönhető, hogy a koncertekre, találkozókra beöltöznek kedvencük kosztümeibe (ez az anime-rajongók közt is roppant népszerű cosplay, vagyis costume-play). Egyik fő találkozóhelyük a tokiói Harajuku negyed, amely elsősorban hétvégenként leginkább egy nyilvános extrém divatbemutatóhoz hasonlít, a dolog hátteréről mit sem tudó turisták legnagyobb megdöbbenésére. Ez a mánia gyakorlatilag egyidős a műfajjal, azonban míg az X-Japan bőrruháit és tupírozott, festett hajait még viszonylag könnyen elő lehetett állítani háziKanaGoth-Lolitalag is, addig például a Malice Mizer látványos kosztümeivel már teljesen más volt a helyzet. A problémát megoldandó (és a kezdő visual-zenekarok ruházkodási gondjait is segítendő ^^) erre a potenciális vevőközönségre specializálódott ruhaüzletek nyíltak, amelyekből idővel divatmárkák nőttek ki (melyek közül talán legnépszerübb és legfontosabb a Malice-es Mana által vezetett Moi-Memé-Moitié).
Hamarosan kialakult egy teljesen különálló öltözködési stílus, mely stílusosan a 'Goth-Lolita' nevet kapta. Ennek fő vonalát a viktoriánus behatású, pompázatos ruhák alkottják (természetesen többnyire fekete szinben), de sok más furcsaság is előfordul... latex nővér- és katonai egyenruhák, rózsaszín nyuszi-kosztümök és egyéb elképesztően furcsa dolgok, és mind a mai napig folyamatosan változik, alakul a divat és bukkanak fel a vadabbnál vadabb ötletek.. utóbbi időben például a visual-énekesnő Kana bondage-pandájának hatására divatba jöttek a Dir en grey a Vicious boritóján a plüssállatkák...

A tömött vonatokat és metrókat megtöltő jólöltözött cégalkalmazottak és elegáns háziasszonyok közt random felbukkanó rózsaszín viktoriánus-kiskosztümöt viselő, vérfoltos teddy-macit szorongató, falfehérre meszelt arcú lányok felbukkanása eléggé ki tudja billenteni a felkészületlen embert a lelkiegyensúlyából.

A divatüzleteken kívűl számtalan csak visual-kei kiadványokkal foglalkozó bolt is található szerte Japán nagyvárosaiban, meg persze elsősorban Tokióban. A boltok közül néhány az Interneten is elérhető, a más forrásokból teljesen beszerezhetetlen demókra és limitált példányszámú CDkre áhítozó külföldi visual rajongók legnagyobb örömére.
Emellett mint minden magára valamit is adó zenei műfajnak, a visual-nak is megvannak a saját magazinjai. Ezek közül a Shoxx és a Fool's Mate a legfontosabbak, miután az egykor vezető szerepet játszó Vicious szintén a megszűnési mánia áldozata lett. Ezek mellet meg kell még említeni az UV-t is, mely szinte kizárólag csak a major JRock előadókkal foglalkozik. Ezek az újságok persze nálunk beszerezhetetlenek, és Európában is maximum néhány japán könyvesboltban lelhetőek fel. Megrendelni őket meg kész anyagi csőd, mert a postaköltség, ésatöbbi messze többe kerül, mint maga a magazin.Forrás: Katt ide!
Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]