Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.A vámpírokról általában
Sok régi mese szól a sírból kimászó alakról, aki az élők vérét szívja, sötét köpönyegbe rejtőzik a fény elől, és csak éjszaka vadászik az áldozataira. A vámpírhit több puszta mítosznál - a mai mesevilág valahol a régmúlt időkben gyökerezik, és tán egyszer tényleg valóság volt. Vagy akár ma is az...

A vámpírok felismerhetőek sápadt bőrszínükről, és delejes tekintetükről. Akire ránéznek, azt elvarázsolhatják vagy megrémíthetik. Egyetlen pillantással képesek megigézni az embert. Szemfoguk hegyes, körmük éles.

Általában kedvelik a szép, divatos holmikat. Igyekeznek elrejtőzni a halandók elől. Nem keltenek feltűnést, nehogy elüldözzék vagy levadásszák őket.

Nem vetnek árnyékot, nem hat rájuk a gravitáció. Képesek lebegni, vagy villámgyorsan eltűnni az ember szeme elől. Olyan, mint ha köddé válnának. Képesek alakot változtatni, állítólag a denevér, holló, fekete macska vagy kutya alakját képesek magukra ölteni. Nincs tükörképük, nem láthatják magukat a tükröződő felületekben.

Irtóznak a fokhagyma szagától, az ezüsttől. Nem bírják a kereszt, és a katolikus ereklyék látványát. A vámpír megbénul, ha a szívébe karót vernek. Félnek a tűztől és az égető napfénytől. Menekülnek a szentelt víz elől is.

A vámpír éjszakai vadász. Mivel nem állhatja a napfényt, ezért csak éjjel merészkedik elő, és napnyugtától napkeltéig bolyonghat szabadon. Utána kénytelen egy fénytelen rejtekhelyet keresni, hogy ne égessék meg a napsugarak. Általában sírok, kápolnák, mauzóleumok, kőkoporsók és szarkofágok szolgálnak neki fekhelyül - legalábbis a rémtörténetekben. Állítólag a puszta földbe is képesek beásni magukat, ha szükséges. :)

By: angel8Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]