Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Tükörkép


Ahogy belépett az előszobába, felkapcsolta a villanyokat, majd letette a kulcsait a fogas melletti asztalkára. Szinte letépte magáról a kabátot, amit hanyagul az egyik fotelba dobott. Feldúltan vágott át a legénylakáson, meg sem állt a konyháig, a hűtőszekrényig.

Kivett egy sört a frigóból, aztán olyan fáradtan csapta vissza az ajtaját, az üvegek összekoccantak odabent.

Levetette magát a díványra, kapcsolgatni kezdte a tévét, de nem talált kedvére való műsort, ezért azzal kezdte szórakoztatni magát, hogy zongorázott a távirányító gombjain. Amikor megunta a játékot, és már a sör is elfogyott, vakaródva sóhajtott fel. Fürdeni és borotválkozni kellene. A zuhanyzással még nincs is gond, de a borotválkozás…

Már nagyon késő van, jobb lenne elhalasztani a műveletet.

Kifűzte a bakancsát, majd megszabadult a zoknijától. Levette a pólóját, majd a fürdőszoba felé menet kigombolta a farmerját is.

Harmincas, barna hajú, zöld szemű férfi társat keres. Vagy inkább takarítónőt. És szakácsot, és lelki tanácsadót, és…

Felhorkantott, majd a fürdőajtóban ledobta a farmerját, és az alsónadrágját. Az első, keze ügyébe akadó törölközőt odahajította a zuhanykabin mellé, majd egyenesen a kabinhoz indult. Közben elhaladt a mosdó és a tükör előtt, de egy pillanatra sem állt meg, hogy megcsodálja magát. Pedig bomlottak érte a nők. Állítólag volt valami a pillantásában…

Harmincas, barna hajú, zöld szemű, állítólag jóképű férfi valakit keres, aki megérti őt, és… Hisz neki. Már ez is több volna, mint elvárhat az emberektől.

Miután beállította az ideálisan forró zuhanyvizet, aláállt, és percekig élvezte a masszírozó vízsugarakat. Igyekezett rendezni a gondolatait, száműzni a kocsmaszagot a bőréből, és a lelkéből. Távol akarta tartani a mindent megmérgező érzéseket, és próbált lazítani a pattanásig feszülő idegein.

Nem szerette az estéket. Talán ez is közrejátszott abban, hogy zárásig inkább a közeli kocsmában múlatta az idejét.

Néha még maga sem akarta elhinni a történteket.

Nem szerette az estéket, amelyeket kénytelen volt egyedül tölteni. Örült volna, ha van valaki, aki haza várja, vagy legalább együtt érkezik vele, hogy az estéket együtt éljék túl.

Nem volt dilinyós, de nem szerette az estéket. A nők azonban mindig találtak kifogást, a rendetlenség és a teljes elmezavar volt a leggyakoribb. Jól van, lehet, hogy egy kicsit kaotikusan élt, de attól még nem volt buggyant. Az biztos.

Vagy legalábbis nem annyira buggyant. Mindössze…

Elzárta a csapokat, aztán kilépett a mosdó elé. Összeszedte a földről a törölközőt, majd lassan elkezdte leitatni magáról a vízcseppeket. Odafordult a tükörhöz, már csak a szokás hatalma végett is.

Néha még mindig meglepődött a látványon. A látványon, hogy nem látja magát. A tükörképe három éve, négy hónapja és tizennégy napja elszökött, azóta nem látta magát egyetlen tükröződő felületben sem.

A tükrök, a fényes üvegek, a kanalak, de még az edények oldala is megtagadta tőle, hogy belenézzen a saját szemébe.

Először azt hitte, hogy rossz a szeme. Aztán pedig azt, hogy teljesen megőrült. Órákon keresztül bámulta a tükröt, és kereste benne magát, de csak a csempe és a ruhafogas nézett vissza rá. A saját tükörképe hagyta el. Utána a menyasszonya. Majd, szépen lassan a barátai, aztán a kezelőorvosok. Még a helyi idegklinikára is befeküdt fél évre, de nem javult az állapota. Nem tudtak segíteni a gondján. Nem hittek neki. Nem hitték el, hogy eltűnt a tükörképe. Mindenki más látta, csak o nem…

Unottan belenézett a tükörbe, aztán elhúzta a száját. A tükörben látta, hogy a feje mögötti fogason lógott azaz ing, amit napok óta keresett.

Talán tényleg fel kellene vennie egy takarítónőt, hogy legalább a lakásbéli káoszon úrrá legyen valaki. A nők nem szeretik a hangyás és kupis pasikat, akkor az a minimum, hogy a kupit megszünteti… Ha már a dilijén nem tud felülkerekedni.

Megtapogatta az arcát, meglehetősen borostás volt. Holnap… Holnap kevesebbet iszik, és talán komolyan ráveszi magát, hogy megborotválkozzon. Látatlanul.

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]