Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Agymenők és a gothok


Mostanában az új kedvencem a THE BIG BANG THEORY című sorozat lett. Eleinte a Cool-on néztem, aztán rájöttem, hogyha letöltöm a részeket, akkor többre megyek, mert a poénjaikból egyszerűen nem elég egy-két rész, hanem valóságos maratonokat kell tartani.

A The Big Bang Theory, (vagyis A Nagy Bumm-elmélet), magyar címén: Agymenők egy amerikai televíziósorozat, amely 2007 szeptemberében indult a CBS csatornán, rendezője Chuck Lorre. Műfaja szerint szituációs komédia. A történet négy ?geek" tudósról (egy elméleti- és egy gyakorlati fizikus, egy mérnök, valamint egy csillagász) akik jók a munkájukban, de elveszettek a mindennapi életben. Az életük megváltozik, amikor házukba költözik egy új szomszédlány, Penny, aki tanít nekik az életről egyet s mást.Az általában központi szerepet játszó Sheldon Cooper, az elméleti fizikus életét a logika irányítja, csak a munkájának él, meglehetősen mereven (és emiatt komikusan) viselkedik és gondolkodik (különösen idegenek körében), a nők (és a férfiak), az érzelmi alapú intim kapcsolatok egyáltalán nem érdeklik. Barátja és lakótársa, Leonard Hofstadter, egy szociábilis kocka - aki némileg jobban érti a társadalmi érintkezés íratlan szabályait - állandóan szoknyákra vadászik, de előnytelen külseje és ügyetlensége miatt, sokszor, bár nem mindig, sikertelenül. Barátjuk, a zsidó Howard Wolowitz, a Nasa-nak dolgozó mérnök, hasonló szociábilis kocka, csak kicsit magabiztosabb és agresszívabb, de, talán épp emiatt, még Leonardnál is sikertelenebb. Végül a társaság negyedik tagja, az indiai Rajesh Koothrappali, tipikus szociális fóbiás személyiség, kóros félénksége sok gondot okoz neki, csak három barátja körében tud felengedni.Hihetetlenül agyalágyult humoruk van, borzasztó kényszeresek bizonyos dolgokban (itt főleg az abszolút kedvencemre, Sheldonra és a lányok mellett megnémuló Rajra gondolok), mégis szeretnivalóak a maguk módján.Különösen örültem, amikor a 3. évad 3. részében Howard és Raj a goth szubkultúrával ismerkedik. A térdemet csapkodtam a nevetéstől, és akkor döntöttem el, hogy mindenképpen megemlítem ezt a bagázst az oldalon - mert róluk beszélni kell. :)A "The Gothowitz Deviation" című epizódban tehát a mérnök és a csillagász kitalálja, hogy "elveszett fiúkként", és az "éjszaka gyermekeiként" tetovált lányokat szednek fel egy bárban. Az akció természetesen visszafelé sül el, ugyanis nemcsak, hogy nem sikerül összejönniük a csajokkal, de még csúnyán le is égetik magukat Howard nyámnyilaságával. "Nem mintha ez bárkit is érdekelne..." :)Aki szeretné megnézni ezt a részt, itt letöltheti......itt pedig talál hozzá magyar feliratot.The Big Bang Theory hivatalos weboldala
Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]