Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Talizmánmágia 2. – Gris-gris zacskó

 

Ezt a szerencsehozó zsákocskát nevezik még mojo-zacskónak, idéző-zacskónak vagy ouanga zacskónak is. Neve kontinensenként változik, de mindenhol ugyanazt a célt szolgálja. E talizmán-együttes célja, hogy szerencsét, szerelmet, sikert hozzon, védelmet nyújtson, vagy éppen elűzze / esetleg megidézze a gonoszt.

Esetünkben egy általános szerencsehozó zacskó elkészítését írom le.

A zsákocskát vörös flanelből, vagy zergebőrből ideális elkészíteni – de szerintem más, kellemes tapintású anyag is megteszi… Nem kell nagynak lennie, 5 cm széles, és 8 cm magas zacskóra van mindössze szükségünk.

Egyéb kikötés, hogy a zsákocskába nem lehet 13-nál több tárgyat beletenni, továbbá nem lehet páros számút sem. (Bár, elképzelhető, hogy ez már csak babona…)

A következő dolgokat lehet beletenni:

  • Négylevelű lóhere
  • Pénzérmék – hogy sikert és pénzt hozzanak
  • Dobókocka – hogy elősegítse a szerencsét
  • Amulettek – csillagjegynek megfelelő kövek, tollak, szárított virágok, stb.àtermészetes tárgyak
  • Szerencsehozó talizmánok – pergamenre írva, rajzolva – a hit kis jelei védelmet nyújtanak.
  • Otthon is könnyen fellelhető növényeket: babérlevél, szegfűszeg, bazsalikom, fahéj, rozmaring, fokhagyma, tömjén, páfrány, köménymag, gyermekláncfű. (Ezeket érdemes kiszárítani, majd porítani; esetleg csokorba kötni.)
  • Személyes tárgyat/ tárgyakat: körömdarabka, haj, esetleg kisebb ruhadarab, használt papír zsebkendő, stb. (Ha másnak készítjük, akkor az illető személyes tárgyaira lesz szükség.)

 

Miután minden a zacskóba került, vörös fonallal-madzaggal össze kell kötni, és valamilyen finom illóolajjal kicsit be kell szórni. Ezt a műveletet néhány hetente meg lehet ismételni. A zsákocskát bárhova magunkkal vihetjük, hogy szerencsét és sikert hozzon a mindennapjainkba.

 

                     by: angel8

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]