Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Szusi

Szusi

 

Főszereplők: Perselus Piton, Lord Voldemort, Nagini

Tartalom: Voldemort koleszterinszegény ebédet enne…

Kategória: humor

Műfaj: egyperces

Figyelmeztetések: enyhe HP7-spoiler! Viszont nem korhatáros, és könnyen érthető.

 

¤¤¤

Lord Voldemort dühösen a sarokba hajította a tányérját, és az ebédjét.

- Ezt nem hiszem el, Perselus, miért táncolsz az idegeimen?! Tudod, hogy nem eszem vörös húst, mert az egészségtelen! Ne adj nekem soha többé marhahúst véresen! Mi vagyok én, kutya?! – kiabált vérben forgó szemmel a sötét nagyúr. Piton unottan elhúzta a száját.

- Megbocsáss, uram, de bájitalmester vagyok, nem szakács – jegyezte meg a zsíros hajú férfi. Voldemort artikulálatlanul felüvöltött, majd a kedvenc kávéscsészéjét is a falhoz vágta.

- Én vagyok a világ leghatalmasabb és legveszélyesebb varázslója, de annyi becsületem sincs, hogy a halálfalóim normális, és koleszterinszegény ebédet tegyenek elém! Kapsz még egy lehetőséget, Perselus, hogy bebizonyítsd: odaadással és hűséggel szolgálsz!

- Mit szeretnél ebédre, nagyuram? – kérdezte közönyösen Piton. Magában már visszasírta, hogy kinyírta Dumbledoret Voldemort kedvéért.

- Tenger gyümölcseire vágyom, kagylókra, rákocskákra… Garnélára, makrélára… Kaviárra… Szusit ennék, és szakét innék hozzá… - áradozott Voldemort. Piton olyan képet vágott, mintha Longbottom kiborított volna egy üstöt; aztán felmordult, és kiviharzott a helyiségből. Elvégre mégsem kiabálhat rá a környék leghatalmasabb mágusára. A nagyúr még a végén komolyan haragra gerjed, aztán megöli. Vagy megöleti. És akkor… véget ér a pünkösdi királyság…

Piton legszívesebben felrúgott volna valamit, amiért házimanónak nézik. Honnan szerezzen tenger gyümölcseit? Menjen, és halásszon kagylókra a tengeren? Hogy az a rohadt, mocskos, wellness-mániás, szusievő… a férfi orrcimpája megrándult a dühtől. Ráadásul Nagini is a folyosón lábatlankodott.

Piton kis híján átesett az óriáskígyón, ahogy visszafelé száguldott a konyhába. Egyszer csak megtorpant, és visszanézett a kígyóra. A férfi gonosz mosolyra húzta vékony ajkait, aztán egy néma bűbájjal mozdulatlanra dermesztette Naginit. A következő pálcaintésre a kígyó a levegőbe emelkedett. Piton kárörvendően magával vitte Voldemort nagyra nőtt kedvencét a konyhába.

- Szusit ennék… és szakét innék hozzá… bugris… - morgott, aztán egy ideális méretű konyhai bárddal lecsapta Nagini fejét. – Látod, Nagini, ennyi az élet… De inkább te halj bele a nagyúr szeszélyeibe, mint én… - Piton egy éles filézőkéssel felvágta a kígyó testét, aztán lefejtette a húsáról a bőrét. Igyekezett minél óvatosabban bánni a bőrével, hiszen még jó pénzt kaphat érte. Vagy akár ki is készíttetheti, és egy valódi kígyóbőr kesztyű boldog tulajdonosa lehet…

Szakszerűen feldarabolta a kifilézett kígyót, aztán Voldemort adagját egy sötétzöld porcelántálkába tette. Tizenhárom adag szusi lett Naginiből, miután minden árulkodó nyomot eltüntetett. Egy apró csontocska sem maradt az óriáskígyóból.

Tálcára tette az újonnan elkészített ebédet, aztán felvitte a nagyurának. Eldöntötte, ha ez sem felel meg Voldemortnak, akkor egyszerűen felmond, és visszakönyörgi magát a Roxfortba, hülye gyerekeket tanítani.

Voldemort dühösen rótta a köröket a szobában. Amikor megjelent Piton a tálcával, felderült az arca, és engedelmes gyerekként leült az asztalához. Piton odavitte a Nagini-szusit, aztán titokzatos mosollyal a sötét varázsló elé tolta a tálcát.

- Jó étvágyat, uram…

- Nahát, szusi… Köszönöm, Perselus… Milyen gyorsan elkészítetted… És milyen… különös az íze… Mit tettél bele?

- Titkos, családi recept alapján készült, uram.

- Értem… Fantasztikus lett… - kapott be még egy darabkát az evőpálcikákkal Voldemort. Vidáman felcsillant a szeme, ahogy a meghatározhatatlan, ám kellemes íz átjárta az ízlelőbimbóit. – Perselus, te egy főnyeremény vagy! Éttermet kellene nyitnod!

 

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]