Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Szeretlek

Szeretlek

 

Szereplők: SSHG

Kategória: általános, romantikus, szomorú

Műfaj: egyperces

Korhatár: nem korhatáros

Dátum: 2007. november 18.

 

- Ha nem vallasz színt azonnal, én kimegyek azon az ajtón, és sosem jövök rajta vissza – szólalt meg Hermione hosszas hallgatás után. Piton egykedvűen ücsörgött a foteljében. Megvonta a vállát, aztán ismét a könyvébe bámult. – Mondj már valamit, Perselus! Legalább próbáld megmagyarázni!

A néma szobában halkan visszhangzott Hermione mondata. Jól van, lehet, hogy tényleg csak ennyi volt. Ennyi és vége. Eddig tartott volna? Honnan lehet tudni, hogy tényleg vége van egy kapcsolatnak? Mindketten érzik? Vagy elég, ha csak az egyikük feladja?

- Nem mondasz semmit?

- Szükségtelen – morgott Piton, fel sem nézve a könyvből.

- Akkor elmegyek. Viszlát Perselus – sóhajtotta a lány, aztán elindult az ajtó felé. Egy méterre a kilincstől még megállt, hátha ki tud csikarni a férfiből egy bocsánatkérést, vagy egy szerelmes szót. Vagy akármit. Egy „ne menj el” is megtette volna… Azonban Perselus sértődötten meredt maga elé, csak azért sem szólalt meg.

Amikor Hermione hangosan becsapta maga mögött az ajtót, hátradőlt a foteljében, és lehunyta a szemeit. Hosszú percekig nem mozdult, arra is képtelen volt, hogy csak a szemét kinyissa. A falióra unottan ketyegett, a kandallóban vidám táncot lejtettek a tűzlángok. Valami mégis eltűnt a szobából. Valaminek elveszett a varázsa.

- Szeretlek – suttogta Piton maga elé, aztán megszorította a fotel karfáját. Belefehéredtek az ujjai. Tudta, hogy megmentette a lányt. Csak így tudja megóvni az életét, ha elengedi őt. Jobban fájt neki, hogy akármelyik régi bűne. Sokkal jobban égette a lelkét, mint bármi más. – Nagyon szeretlek – sóhajtotta. Talán ez a mondat kínozta leginkább a sok, soha ki nem mondott közül. Elhúzta a száját, aztán felállt a fotelből. Tudta, hogy soha többé nem fogja kimondani.

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]