Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Őszi morfium

Őszi morfium

2. rész

 

Négy nap telt el Charlie érkezése óta, az Odúban azonban csak ritkán lehetett látni. Lunával vámpírok után kutattak, aztán megmutatta a lánynak a környéket. Másnap Lunával acsarkafuttatást tartottak, majd szabadon engedték a dühös sünféléket. Harmadik nap már hajnali ötkor összefutottak a konyhában, és egészen reggel nyolcig az asztalnál ültek, beszélgettek, kávéztak.

Molly Weasley mosolyogva nyugtázta, hogy fia tekintete ragyog, ha a szőke vendégükre néz. Arthur félre akarta vonni Charlie-t a negyedik reggelen egy igazi apa-fia beszélgetésre, de Luna kimentette a sárkánykutatót a kínossá váló szituációból.

- Mr. Weasley, véletlenül eltörtem a petróleumos lámpáját – állt meg a verandán támaszkodó férfiak mellett. Arthur megrándult, és a lányra nézett. – Igazán sajnálom, de talán még meg lehet javítani – mondta álmatagon Luna. Az idősebbik Weasley azonnal elfelejtette a fia számára is fontos mondanivalóját, és sietősen elindult a konyha felé.

- Semmi gond, Luna… Beszélgessetek csak Charlie-val, én addig megnézem a lámpámat… Egy mugli árustól vettem még tizenhét éve… Jaj, remélem, nem menthetetlen… - sóhajtott, aztán eltűnt a bejárati ajtó mögött. A szőke lány titokzatosan mosolygott, Charlie megkönnyebbülten felnevetett.

- Tényleg eltörted azt a lámpát?

- Csak egy kicsit. Vagy végig akartad hallgatni, hogy milyen gyönyörű ez a nyár, és milyen könnyű elcsavarni valaki fejét?

- Honnan veszed, hogy ezt mondta volna?

- Reggeli közben végig minket nézett – sóhajtott Luna. – Biztosan ezt tervezte… De te elég idős vagy, Charlie Weasley, nyilván volt már barátnőd, és tudod, hogy mit kell tenni olyankor, amikor … bizalmasra fordul egy kapcsolat. Szerintem már nem vagy rászorulva édesapád tanácsaira – jegyezte meg rövid hallgatás után.

- Valóban nem vagyok rászorulva – nevetett a fiú.

- Persze lehet, hogy az acsarkák után akart érdeklődni, és nem szexuális felvilágosítást tartani. Én is tévedhetek… Remélem, hogy jól vannak az acsarkák.

- Téged esetleg anya környékezett meg? – húzta fel a szemöldökét Charlie. Luna felsóhajtott.

- Mondhatjuk.

- És mit mondott? Vagy ne kérdezősködjek, mert ez lányos téma?

- Mi az, hogy lányos téma?

- Amiről fiúval kellemetlen beszélgetni – definiálta a vörös hajú a Luna számára ismeretlen fogalmat.

- Ó, nem kellemetlen – ült le a lány a veranda lépcsőjére. Ahogy kibújt a felhők közül a nap, körberagyogta a tájat. – De örülök, hogy nem vagyok vámpír… Remek időnk van… Szóval anyukád azt kérdezte, hogy miért foglalkozol velem annyit.

- Erre te mit válaszoltál? – ült le a lány mellé Charlie is.

- Hogy nem tudom, és kérdezzen meg téged, sárkányász.

- Értem.

- Aztán megkérdezte, hogy mit csinálunk, amikor eltűnünk fél napokra… Megnyugtattam, hogy nem szexelünk, és hogy nem kell aggódnia a váratlan unokák miatt – mondta monoton hangon Luna, miközben megszemlélte a lépcső melletti virágágyást. Charlie csak bámulni tudott a lány szavai után.

- És szívrohamot kapott, ha már így közölted vele, hogy mit nem csinálunk?

- Nem, csak nézett azzal a furcsa szemével, és mosolygott. Mintha tudná, hogy mi van velünk. Anyukád furcsa. Egész végig mosolygott. Aggodalmaskodott, de mosolygott. Pedig nincs oka megijedni… A felhő-tanulmányozástól nem lehet összehozni egy gyereket… Ugye ti is szexuális úton szaporodtok, Charlie?

- Mert, lehet máshogyan is?

- Nem vagyok benne biztos, de az emberek talán nem tudnak másképpen… Egyszer olvastam a Hírverőben, hogy egy férfi álmában replikálta magát, és reggel a saját kicsi mása ébresztette… Az elgondolkodtatott.

- De mi nem tudunk replikálódni, megnyugodhatsz, Luna.

- Az jó. Akkor anyukád is megnyugodhat… Még szerencse, hogy nem hazudtam neki…

- Még szerencse.

- Mindenáron el akarta mondani, hogy mi történik egy fiú és egy lány között. Érdekes meglátásai voltak, meg kell hagyni.

- Miket mondott? – érdeklődött Charlie vidáman.

- Hogy mindig és mindenkor gondosan ki kell választani azt a személyt, akit közel szeretnénk engedni magunkhoz. A szexuális kapcsolat lényege a lelki érettség, és a feltétel nélküli bizalom és szeretet. Azt is mondta, hogy előre meg kell tervezni az időpontot, meg a helyet, de…

- De?

- De szerintem ez felesleges. Ha valakit szeretek, akkor mindegy, hol vagyunk.

- Ebben egyet értek veled – bólogatott a fiú, mire Luna magabiztosan elmosolyodott. – Zavarba hozott anya? Beszéljek vele, hogy ne zaklasson ilyen dolgokkal?

- Miért? Felnőttek vagyunk, beszélgessünk csak – vont vállat a lány. – Engem nem igazán lehet zavarba hozni… Ma kimegyünk abba az erdőbe, ha nincs jobb dolgod, amiről tegnap meséltél? Meglessük a tölgyszellemeket?

- Megpróbálhatjuk meglesni őket, de lehet, hogy csak sötétedés után jönnek elő.

- Nem baj, van pokrócom. Majd bevackolom magam, ha fázom…

- Vihetünk kávét, meg valami rágcsálni valót. Aztán ha mégsem tűnnek fel az elfek, akkor nézzük a csillagokat.

- Jó ötleteid vannak, sárkányászember.

- Mit terveztél délelőttre?

- Semmit.

- Mit szólnál, ha megszöknénk a konyhai szolgaság elől? – mosolygott Charlie.

- Anyukád csúnyán nézne ránk.

- Nem számít, gyere, tudok egy biztonságos, anyamentes búvóhelyet…

- Ez jól hangzik – kuncogott Luna halkan.

 

 

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]