Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Nem is fontos

Nem is fontos

 

Főszereplők: Hermione Granger, Pansy Parkinson

Kategória: általános

Műfaj: egyperces

Korhatár: nem korhatáros

Figyelmeztetés: fem-slash utalás!!!

 

Hermione Granger olyan sebesen írt, ahogyan csak tudott. Igyekezett minél előbb készen lenni a házi dolgozattal. Ez már a második tekercs volt, amit elkészített; a sajátjával már előző nap végzett szerencsére. Most is csak a vajszíve miatt került olyan helyzetbe, hogy megírjon még egyet. Egy bizonyos személyét, aki ugyan nem érdemli meg tőle ezt a szívességet, de a griffendéles mégis hajlandó érte áldozni az idejéből.

Hermione halványan elmosolyodott, aztán lapozni kezdett egy könyvben, majd eltöprengve megrágcsálta a pennája végét. Vajon mit fog szólni, hogy mégis elkészül a leckéje mágiatörténetre? Vajon észre veszi egyáltalán, hogy valaki besegített neki? Talán azt is megsejti, hogy ő, Hermione Granger írta meg helyette? Szép is volna…

Ábrándosan felsóhajtott, aztán kimásolta a mágiatörténet könyvből a még szükséges dátumokat, majd ellenőrizte a már-már kész irományát.

… Azért egy csókot megérdemelne. Vagy kettőt. Egyeseknek túl unalmas a mágiatörténet lecke, alszanak vagy beszélgetnek alatta… vagy be sem ülnek órára… Bezzeg ő mindig ott ül, és jegyzetel. Mindig tudja, mit és mikorra kell megtanulni…

Néha irigyelte a többieket, amiért lazábban viselkednek, és tesznek a tanulnivaló felére. Emiatt főleg egy embert irigyelt, akinek mindig voltak fontosabb dolgai a tanulásnál. Öltözködés, divat, hajápolás, smink, kapcsolatépítés… Hermione elkámpicsorodva ült a pergamenek felett, majd összetekerte az irományokat, és a táskájába süllyesztette őket.

Sosem fog rájönni senki, hogy ő írta meg emez beadandót is. Még az sem fogja megsejteni, aki helyett megírta. Sosem kap érte jutalomcsókot. Talán még egy mosolyt se.

 

Másnap délelőtt mágiatörténet órán Binns professzor unottan figyelte a padokra előkészített házi dolgozatokat.

- Hermione Granger… Összeszedné a tekercseket? Megköszönöm… Aki nem írta meg, óra után jöjjön ide hozzám… Van olyan, aki nem írta meg?

- Binns professzor – tette fel a kezét Pansy Parkinson a harmadik sorban, és már egy sokszor bevált mesét akart előadni, de mire a tanár úr odafigyelt volna rá, Hermione letette eléje az összes leckét.

- Mindenki elkészítette, uram. Itt van mind a huszonegy darab tekercs – mosolygott elégedetten Hermione. Pansy értetlenül bámult a griffendélesre, Granger azonban csak sóhajtott egyet, majd leült a helyére.

- Remek, Miss Granger, remek… Mit akart mondani, Parker kisasszony?

- Parkinson, uram…

- Akkor Parkinson kisasszony, parancsoljon!

- Már elfelejtettem, uram – mosolygott Pansy tündérien, aztán visszaült a padjába. Hermione éppen elkapta a pillanatot, hogy felragyog a fekete hajú lány arca. Szíve olyan iramban kezdett kalimpálni, azt hitte, meghallja a mellette szunyókáló Ron.

- Akkor nem is lehetett fontos, Parker – morogta Binns, aztán megköszörülte a torkát, jelezvén, az óra elkezdődött. Pansy még egy darabig mosolygott, közben Hermionét vizslatta, majd visszatért rendes mardekáros teendőihez, először kilakkozta a körmét, aztán levelezgetni kezdett a terem hátsó padjaiban ülőkkel.

Hermione titokzatosan csillogó szemmel felsóhajtott, majd erőt vett magán, és a mágiatörténet könyvébe bámult, de a professzor szavai már nem jutottak el a tudatáig. Nem is igazán érdekelték a koboldlázadás részletei…

 

            By: angel8 

 

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]