Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Meglepetés

Meglepetés

 

Főszereplők: Perselus Piton, Hermione Granger, és…

Tartalom: … XD

Kategória: Humor

Műfaj: Egyperces

 

×××

 

-Granger, minek örül? – kérdezte Piton unottan. A lány szemmel láthatóan, boldogan suvickolta a fiolákat. A férfi még sosem látta ilyen vidámnak.

- Semminek, uram – mosolygott Hermione, aztán jó kedvűen levakart egy undorító foltot az egyik üvegcséről.

- Semminek, de annak látványosan – morgott Piton. Duzzogva leült az íróasztalához, és szikrázó tekintettel figyelni kezdte a lányt. Mivel nem pillanatnyilag nem tudott belekötni a griffendéles munkájába, így csak gúnyosan méregette, miközben próbálta kitalálni a diákja örömének forrását. Hogy egy kicsit beletaposson az álomvilágába… Nehogy már jó legyen a kis eminensnek…

Két óra múlva Hermione változatlanul sugárzott az örömtől, amikor távozott, Piton pedig dühösen vágta be utána az ajtót. Akárhogy szapulta a büntetőmunka ideje alatt a lányt, vagy a Griffendélt; Hermione arcáról egy pillanatra sem olvadt le a mosoly. Valaminek nagyon örülhetett, ha képes volt három órán keresztül, megállás nélkül mosolyogni.

Piton már azon is töprengett, hogy a lány csak direkt bosszantotta őt… De nem… Hiszen várakozással, és titokkal volt teli.

 

Hosszú órákon keresztül a szobáját járta, hogy rájöjjön a griffendéles mocskos, kis titkára; hiszen ok nélkül nem örül ilyen látványosan az ember. Többször végigrágta magát az este történésein, mégsem talált magyarázatot Granger irreális viselkedésére; így inkább lefeküdt aludni.

A hálószobára, miután Piton elhelyezkedett az ágyban, és eloltotta a gyertyákat, jóleső félhomály borult. Egyedül a kandallóban izzó parázs adott még némi fényt.

Alig néhány percnyi pihentető csend után a férfi halk motoszkálást vélt hallani. Először nem törődött vele, de a hang egyre csak erősödött.

Hirtelen valami ráborult a parázs maradékára, teljes sötétségbe vonva a szobát. Piton ekkorra már felült az ágyán, és a kezébe vette a varázspálcáját. Dühösen konstatálta, hogy valakinek sikerült feltörnie az ő feltörhetetlennek hitt védőbűbájait.

Egy tárgy puffant a kandalló tűzterébe. Mintha a kéményből dobták volna le… Nagy volt, és nehéz – legalábbis a hangjából erre lehetett következtetni. Piton szeme lángolt a dühtől. VALAMI idióta bedobott valamit a kéményén!

Egy néma varázslattal fénnyel árasztotta el a szobát. Ahogy a fényhullám végigszaladt a helyiségen, Piton egy piros zsákocskára lett figyelmes, a kandallóban. Az anyagra egy kis pergamen-darabot tűztek.

A férfi fintorogva nézett körül jobban, majd egy második fénysugarat is szétküldött a szobájában, hátha megláthatja a zsák gazdáját.

A tulaj azonban nem mutatkozott. A küldemény viszont felemelkedett, és kilebegett a kandallóból. A zsák kibontotta saját magát, majd kiröppent belőle egy hosszú, fekete-zöld csíkos zokni, és a kandalló párkányára lógatta fel önnön magát.

Azt néhány édesség követte, amik óvatosan belebújtak a zokniba; végül egy könyv lebegett elő a zsák száján. Ahogy kiürült, a zsák köddé vált.

A könyv, rajta a levélkével, egészen a férfi éjjeli szekrényéig repült. Ott Piton gyanakodva elkapta a pergament.

 

Kedves Perselus!

A tavalyi átokáradatot elkerülendő idén nem a szokványos módon szállítom le az epres nyalókákat Neked. Talán Te is megérted az óvatosságom.

A zokni tudja a dolgát, a zsák talán már el is tűnt.

Az általad áhított könyvre egy bizonyos H. G. monogramú hölgy hívta fel a figyelmemet, továbbá azt is neki köszönd, hogy idén nem virgácsot kaptál. A hölgy kissé harcias, nem is tudom, kire hasonlít… (Még engem is képes volt megfenyegetni. Szégyen és gyalázat!) Mindegy.

Amennyiben szeretnéd, hogy jövőre meglátogassalak, tartsd be az alábbi szabályokat:

1)      December 6-án ne átkozd darabokra azt, ami leereszkedik a kéményen!

2)      Ne használj áthatolhatatlan védővarázslatokat, mert azzal megnehezíted a dolgomat!

3)      Viselkedj rendesen az évben!

A legközelebbi, és átokmentes találkozásunk reményében üdvözöl: a Télapó

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]