Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.A mágiáról

 

A mágia nem fehér, vagy fekete, saját célja mindig függö a mögötte álló egyén céljaitól. Fehér-nek hívja a szakirodalom a segítö, pozitív indíttatású mágikus praktikákat, míg az öncélú, sokszor komoly anyagi hátterü, eröszakos és negatív mágiát feketének. Maga a világ is mágia, sokunknak még a fizika és a matematika eredményei is ebbe a kategóriába tartoznak. A mai ember azonban a mágiát automatikusan a varázslattal, söt a negatív töltésü használatával azonosítja csupán. Hajlamosabbak vagyunk tehát a fekete praktikákra? A jövö átláthatalansága és az ember alapvetö félelmeinek megnyilvánulásai megnövelték a fekete mágia iránti keresletet. Ugy tünik, a félelem energiái erösebbek, mint a szeretetéi. Köszönhetjük ezt a tendenciát elsösorban a médiáknak, a filmgyártásnak, a felgyorsult életnek. A fehér mágia húrjai finomabban, légiesebben szólnak,érzékelésükhoz határozottan át kell lépnünk a mindennapi élet vastag szüröit, lelki szemeink elött a szeretet vízióját fenntartva.

 

A fehér mágia rituáléi

A magunk mágikus erejét megismerő és az emberiség hasznára való praktizálásának módjainak se szeri se száma. Ide sorolható a Tarot-kártya, az inga, a kínai I-Ging, a reiki, a meditációk és a tudatfejlesztés egyéb módszerei is. Klasszikusnak nevezhető azonban a történelmi múltú "fehér-boszorkány"-mozgalom; egy példát említve;

 

A Wicca-Mágia

Különösen Angliában és Amerikában dívik napjainkban a Wicca-kultusz, amelynek három beavatási fokozata létezik; a novícia, amely négy elem és a fény misztériumába ,a pap, a halál és halandó lét misztériumába, a főpap, amely a halhatatlanság misztériumába való beavatással érhető el. Isteneik nem jó, vagy rossz Istenek, mindegyikük rendelkezik pozitív és negatív tulajdonságokkal is, mint ahogy a férfi és női nem egyenlő arányban képviseltetik közöttük. Főisteneik a termékenység istennője, az Anya és a bölcs Isten. Isteneik nevei; Diana és Lucifer, Aradia (Herodias) és Karnayna, Habondia és Cernunnos, Lilith és Samael, Astarte és Adonis, Istar és Tammuz, Izisz(Aset) és Ozirisz(Asar), Proserpina és Plútó, Naamah és Azael.

 

Mágikus praktikáik 13 célja;

1- Ismerd meg magad.

2- Ismerd meg a Wicca-kultuszt

3- Tanulj

4- Bölcsességgel használd a tanultakat

5- Törekedj a tökéletes egyensúlyra

6- Tarts rendet a kijelentéseidben, ügyelj szavaidra

7- Ügyelj gondolataidra

8- Ünnepeld az életet

9- Éj harmóniában a természettel

10- Lélegezz és étkezz helyesen

11- Ápold testedet.

12- Meditálj

13- Tiszteld az Istenanyát és az Istent.

A fehér-mágia legismertebb praktikái mégis a gyógynövények, olajok és aromák ismerete és segítő szándékú bevetésük. Javasasszonyok és beavatottak művelték a világ minden táján és minden korszakban az emberek számtalan testi és lelki gyógyulását célzó gyógynövény-koktélok bevetését. Álljon itt példaként egy ősi recept szerelmi bánat enyhítésére;

 

 Végy egy bögrét és pár friss citromfű levelet és kirándulj egy patakhoz. Ülj le a partra, hallgasd a víz csobogását. Közben érezd, hogy fáj a szíved. Ne tégy semmit, ülj csendben és figyelj befelé. Egy idő után merítsd bele a bögrédet a patak friss vizébe, tedd bele a citromfű leveleket, miközben lassan kortyolod a vizet határozott hanggal a következőket mondd: A víz gyógyít, a növény enyhít. Újra boldog leszek. Maradj még egy darabig a patak partján, hazafelére töltsd meg még egyszer bögrédet friss vízzel, tégy bele friss citromfű leveleket és hazaérve helyezd el ágyad mellett. Három éj múlva elfújták bánatod.

 

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]