Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Részletek a Lemegetonból


A Lemegeton, vagy Salamon kis kulcsai a középkor, és az újkor egyik legveszedelmesebb grimoire-ja volt. Öt részből állt: Goetia (démonidézés), Theurgia Goetia (az égi szférák lakóinak megidézése), Ars Paulina, Ars Almadel, és Ars Notoria.
Az első könyvben leírások, és démoni szillingumok találhatók. A Goetia segítségével a képzett mágus meg tud idézni egy démont, és szerencsés esetben akár még a saját szolgálatába is állíthatja. A démonidézés roppant veszélyes művelet volt, gyakran a mágus halálát okozta.


A szertartás szigorú szabályok szerint zajlott, hosszú és fáradtságos böjt, valamint felkészülési idő előzte meg. A mágusnak kívül-belül meg kellett tisztulnia, el kellett távolodnia a külvilágtól.
A rituálé menete kötött, a szertartási alapanyagok és füstölők, gyertyák fajtája változó. Minden démonnak másféle áldozatokat kell bemutatni, a saját, uralkodó bolygó- és csillagállásának, valamint személyének megfelelőket.


Gyakran, a könyvekben a démonokról kecsegtetően írtak, mintha csak jószándékú szellemlények volnának; de valódi lényüket lehetetlen kiismerni. Sosem voltak jók, és nem is lesznek. Eredendően nem szeretik az embereket, és nem is szívesen segítenek nekik. Ha a mágus nem elég határozott, és talpraesett; könnyedén a hatalmukba kerítik, és élete végéig a démonok játékszerévé lehet.A Goetia mindenesetre 72 démont ismertet, szillingumokkal, és jelvényekkel; a hatalomra és kincsekre, mesés gazdagságra áhítozó mágusok örömére...

Kelet szigorú királya Baál. Különböző alakokban jelenik meg, néha macska, néha béka, néha pedig férfi alakjában. Nyers hangon beszél, 66 légiónyi szellemnek parancsol. Láthatatlanná teheti a mágust. (Fent a szillinguma látható.)

Arages egy, Baál alatt szolgáló nagyúr. Gyakran egy jóságos öregember alakját ölti magára, aki egy krokodik hátán lovagol, kezében egy szellemsólymot tartva. Képes megtanítani minden ma beszélt nyelvre, és nyelvjárásra; hatalmában áll természetfeletti katasztrófákat, földrengéseket okozni. 31 légió szellemért felel.

Vassago hatalmas herceg, akárcsak Arages. A jó természet szelleme; megmutatja a régmúlt és az elkövetkezendő időket. Felkutatja az eltűnt és elrejtett dolgokat. 26 légió szellemnek parancsol.

Amon a leghatalmasabb márki. Kígyó- vagy farkasfejjel jelenik meg, általában tüzet okádik. Néha hollóként, vagy emberi testtel, de hollófejjel mutatkozik. Ha a mágus megparancsolja neki, tisztán emberi alakot ölthet, eltekintve a farkasfogaitól. Ismeri a múlt és a jövő titkait, kibékíti az ellenségeket. 40 légiónyi szellemet ural.

Erős őrgróf: Morax, emberfejű bikaként jelenik meg, ha megidézik. Jártassá tesz az asztrológiában, a szabad művészetekben, remek familiárist kölcsönöz a mágusnak. Ismeri a gyógynövények és a drágakövek erejét. 30 légiónak parancsol.Hozzáfűzném, hogy a démonidézés nem könnyed játék szombat délutánra. A mai kor emberének nincs meg hozzá a kellő tudása, tapasztalata - így kérem az olvasókat, ne próbálkozzanak ilyesmivel! A szertartáshoz szükséges füstölők veszélyesek, és mérgezőek!
Háttérismeret, és olvasottság nélkül egyszerűen fölösleges nekiállni, mert úgy sem fog sikerülni az evokáció.A témához kapcsolódó olvasmányok:
¤ Lemegeton
¤ Richard Cavendish: A mágia művészete
¤ Eileen Holland: Boszorkánypraktikák
Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]