Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.A kristálygömb használata

 

A kristálygömb az egyik leglátványosabb, legismertebb eszköze a jósoknak, boszorkányoknak. Amikor belepillantunk, lehetőséget kapunk arra, hogy a jövőbe pillantsunk.

Szinte bármilyen tükröződő felület alkalmas erre a célra, de a gömb és a tükör a leggyakoribb.

Az egyetlen megkötés, hogy hibátlan kristály kell – a buborékos belsejű vagy összekarcolt felszínű erre a célra nem alkalmas. A műkristályok is elfogadhatóak, bár könnyen megkarcolódhatnak.

A kristály helye fekete, vagy sötét (bordó, sötétkék, sötétzöld, stb.) háttér előtt van. Állítólag fekete bársonyon működik a legjobban. A terítő borítsa be az egész asztalt, gyakran a jósoló a kezére is fekete kesztyűt húz, hogy csak azzal érintse a kristályát. – A sötét/fekete környezet zavarmentes hátteret nyújt, amikor belenézünk.

Eleinte dolgozzunk egyedül, egy csendes helyiségben; hogy ne zavarjon meg semmi, amíg koncentrálunk. Nem szükséges sok fény, elsötétíthetjük a szobát – egyetlen szál gyertya elegendő világosságot nyújt. Gyújthatunk füstölőt, ami segítheti az összpontosítást.

Az első néhány alkalommal dolgozzunk felszentelt varázskörben, ez tovább mélyítheti a biztonságérzetet, és a ráhangolódást. Később már akármilyen környezetben belenézhetünk a kristályunkba, némi gyakorlás után nem fog zavarni a külvilág, és gond nélkül magunk köré tudjuk képzelni a zárt, biztonságot nyújtó, szent teret.

 

Miután kiürítettük az elménket, nézzünk mélyen a kristályba. Ez nem könnyű, és megkívánja a gyakorlást.

Ne bámuljuk pislogás nélkül a gömböt, mert csak a szemünk gyullad be tőle!!!

Nagyon fontos, hogy természetes pillantásokkal nézzük a kristályt. Csak nézzünk, pislogjunk, és igyekezzünk üresen tartani az elménket. Ne próbáljuk elképzelni, hogy mit fogunk/ szeretnénk látni! Ne ragadjunk le egyetlen átsuhanó gondolatnál sem! Ezek a zavaró képek azt jelentik, hogy már közel járunk a vágyott állapothoz.

Egy idő múlva (kb. 10-12 perc után) a hirtelen felvillanó képek, és gondolatok elmaradnak, és a kristálygömb apránként, látszólag megtelik köddel vagy füsttel. Aztán lassan eltűnik a köd, és előugrik egy térbeli kép – mintha csak tévéműsort néznénk…

Néha a kép fekete-fehér, ám gyakorta színes. Egyaránt származhat a múltból, a jelenből, vagy éppen a jövőből. Leginkább az álmokra emlékeztet, lehet többféleképpen értelmezhető vagy egyértelmű.

Eleinte nem tudjuk ellenőrizni és irányítani a képek felbukkanását, de gyakorlás révén később sikerül. Az elme megtisztítását követi a jövőbe pillantás – amíg üresen tartjuk az elménket, addig élvezhetjük ezt az adományt. Például, ha dühösek leszünk, a képek szertefoszlanak.

Gyakran eltarthat néhány hétig, míg eredmény mutatkozik. Érdemes éjszakáról éjszakára belenézni a gömbbe, de elegendő alkalmanként 15-20 percig.

 

Kristálygömb híján megfelel a nagyítólencse – olvasókő, vagy egy vaktükör is. Célszerű ezeket is óvni a karcolódástól, és szennyeződésektől. Bársonyba, vagy selyembe, vagy egyéb anyagba burkolva tároljuk, mikor éppen nem használjuk.

Ne engedjük, hogy mások tapogassák; ez a mi személyes eszközünk! Továbbá védjük a napfénytől; viszont néha, éjszakánként kitehetjük a holdfényre.

 

Saját ’kristály’ készítése: (Otthon is könnyen elkészíthető)

Szerezzünk be egy torzításmentes, hibátlan tükröt, amit pl. szórófejes palackban kapható, fekete zománcfestékkel lefújunk.

Száradás után keretezzük be. A keret tulajdonképpen mindegy, hogy milyen. Lehet ovális, kerek, vagy sokszögletű; csak tőlünk függ. Legyen olyan, amilyet csak szeretnénk. Lehet olyannyira széles, hogy rúnákat, jelképeket is véshetünk rá. Az elkészített tükröt – kristályt a varázskörben felszenteljük, és felszentelés után bátran használhatjuk.

 

by: angel8

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]