Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Kis

Kis, éji séta - 2. rész

 

Tartalom: az új esztendő első éjszakája, Roxfort, Hermione és Piton…

Kategória: általános

Műfaj: egyperces

Egyéb megjegyzés: a Kis, éji séta folytatása, csak hogy az új évben is írjak. (Szánni való babonaság, tudom… de ezt akkor is szeretem betartani) XD

 

- Granger, mit keres már megint a folyosón? A toronyszobájában kellene lennie! – morgott Piton, amikor meglátta a griffendéles lányt egy kihalt folyosókanyarban.

- Talán alvajáró vagyok – mosolygott Hermione.

- Ne pimaszkodjon, Granger!

- Boldog új évet kívánok, uram – sóhajtott a lány. Látszott rajta, hogy örül, amiért mondhatja valakinek az ominózus mondatot.

- Állandó közléskényszerben él, igaz? – húzta el a száját Piton. – Mit csinált ma? Egész nap tanult? – érdeklődött a diákjától. Hermione meglepetten pislogott, amikor eljutott a tudatáig a tanár kérdése.

- Igen, nagyrészt – bólintott.

- Sejtettem. Azért ez szánalmas…

- Miért is?

- Mert, amit az év első napján tesz, az kíséri végig egy teljes éven keresztül – morogta Piton.

- A tanár úr pedig morogni fog egész évben? Az is kellemetlen lesz – morgott vissza Hermione.

- Máris elegem van magából! Induljon a klubhelyiségébe! – a férfi halántékán lüktetni kezdett egy ér. Hermione alsó ajka megremegett. Tett egy lépést, aztán még egyet, de nem akart eltávolodni Pitontól. – Nem szeretném kétszer mondani! – sziszegte a tanár.

- Elkísérne? – kérdezte halkan a lány. Egyszerűen csak nem akart egyedül végigbandukolni a fél iskolán. Ha valóban egész évben az vár rá, ami első nap, akkor túl sok időt töltött egyedül. Ahogy valószínűleg Piton is…

A férfi hitetlenül végigmérte a lányt, aztán intett neki, hogy akkor induljanak el végre. Először arra gondolt, van teljes tizenegy perce, hogy egy kicsit köszörülje a nyelvét a griffendélesen; aztán Hermione halvány mosolya mégis meggátolta már a legelső rosszindulatú mondatát is.

 

Tizenegy perc kellemes, már-már bizalmas hallgatás után megérkeztek a klubhelyiséghez vezető lépcsőig.

- Nem megyek tovább – morogta Piton. – Valószínűsítem, hogy a fennmaradó 23 lépcsőfokot egyedül is meg tudja tenni…

- Köszönöm szépen a kíséretet, nagyon jól esett a társasága – ismerte el Hermione.

- Hiszen hallgattunk végig!

- Szerintem akkor is üdítő volt – vont vállat a lány. Megtett egy lépcsőfokot, így majdnem egy magas lett a férfival. Piton szemében fájdalmas tűz kapott lángra.

- Különös gyerek maga, Granger… Szerencsétlenségében a saját szerencsétlenségemet látom – szólalt meg végül.

- Mint karácsonykor? – mosolygott Hermione, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve Piton szájára nyomta a sajátját. Egyetlen pillanat volt. Egyetlen szánalmas, suta pillanat. De mégis összeért az ajkuk, megpecsételve valamit. Egy bizalmas sétát, egy akaratlan randevút.

Piton tekintete elsötétült, és hátrébb ugrott.

- Mit merészelt?! Szégyellje magát! – kiabált a lányra. Feketén izzó szemmel végigmérte a lányt, aztán dühös talársuhogással elmenekült a bűntett helyszínéről.

Hermione rózsás arccal állt az első lépcsőfokon, szinte kővé dermedt saját vakmerőségétől. Megcsókolt egy olyan férfit, akit sosem lett volna szabad… De talán így van némi esélye arra Pitonnak, hogy az évben talán megcsókolja végre valaki… Attól talán elmúlik az állandó rosszkedve… És talán, így, hogy végre Hermione megcsókolt valakit – talán így majd őt is megcsókolják… Úgy rendesen, ahogy kellene…

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]