Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Kis

Kis, éji séta

Tartalom: Karácsony este, Roxfort, Hermione és Piton...

Kategória: általános

Műfaj: egyperces

Egyéb megjegyzés: kicsinyke, karácsonyi ajándékként a barátaimnak...December huszonnegyedikén éjszaka Hermione álmatlanul járta a Roxfort folyosóit. Nem tudta eldönteni, miért is maradt az iskolában, amikor minden barátja már régen elutazott. Elfintorodott. Tanulni akart, csendben és nyugalomban - emlékeztette magát.
Unottan mászkált a fénytelen folyosón, maga sem tudta, mit is keres. Talán csak egyetlen jó szót, egy karácsonyi ölelést. Be kellett látnia, hiányoztak neki a barátai, a szülei, és úgy általában a karácsonyi zsongás. Így nem tudott mire panaszkodni, csak az önként vállalt magányra.
- Miért mászkál a folyosókon éjnek évadján? - dörrent egy hang a háta mögött. Hermione megfordult, és halvány arccal nézett a tanárára. Piton kifürkészhetetlenül állt a lánnyal szemben.
- Én csak... nem tudtam aludni... - sóhajtotta a griffendéles.
- Attól függetlenül, hogy szünet van, a kastélyban maradt diákoknak kötelességük betartani a házirendet!
- Elnézést kérek - húzta el a száját Hermione. - Visszamegyek a toronyba...
- Odakísérem, csak hogy biztos legyek benne, valóban visszatalál-e a klubhelyiségébe! - morgott Piton.
Szótlanul mentek fel a lépcsõn, aztán végig a folyosón. Csak a cipõik kopogása vert némi visszhangot a kongó helyiségekben. Amikor feltûnt a Kövér Dáma üres kerete, Hermione morcosan megforgatta a szemét.
- Még ez is...
- Attól tartok, Granger, a klubhelyiségébe nem most fog bejutni - mosolygott gúnyosan Piton. Mindketten elképzelték, hogy a festmény elõtt fogja tölteni az éjszakát a griffendéles. Különös módon még Pitonnak sem tetszett annyira az ábránd. - Tudja mit? Átrendezheti és katalogizálhatja a könyvesszekrényeimet...
- Komolyan? - csillant Hermione szeme.
- Egen.
- Köszönöm szépen! - mosolyodott el a lány. - Boldog karácsonyt kívánok!
- Én meg egy kis Lángnyelv Whiskeyt...

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]