Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Jóslás Samhain éjszakáján

Bálint-napi babonák

 

Samhain-éji jóslás és babonák

 Házasság

Aki aznap először harap almába, az fog először házasságot kötni a következő év során.

Végy két tölgyfagubacsot, tedd egy tál vízbe. Ha egymáshoz hozzáérve lebegnek a vízen, nemsokára összeházasodhatsz azzal, akit szeretsz. Ha  külön-külön úsznak, akkor előbb-utóbb elváltok. Egészséges, szép piros almát hámozzunk meg óvatosan úgy, hogy a héja egyben maradjon. Jobb kezünkkel hajítsuk át bal vállunk fölött. Ha  földet érés után egyben marad, a tekervényeiből kiolvashatjuk egyetlen igaz szerelmünk nevét. Lopott vagy kölcsönvett sarlóval mássz át éjjel a temető falán. Keress a sírok közt nagyranőtt

vadkendert, vágd le a sarlóval, nézz át a  levelei között. A temető árnyai között meglátod jövendőbelid elmosódott vonásait.

 

Viszontszeret-e a szerelmed?

Vágj ketté egy almát, vegyél ki belőle egy darab  magházat. Dobd a tűzbe, közben gondolj a kedvesedre. Ha a magház hangosan reccsen, amikor a lángok belekapnak: viszontszeret! Ha viszont  némán ég el, nem szeret...

 

Bajelhárítás

Töklámpa: elriasztja a rossz szellemeket. Ír vagy skót népszokás, utazók vitték magukkal hosszú útjaikra. Modern változat a szellemek elriasztására: ijesztő jelmezekbe öltözködés, járkálás házról házra.

 

Haláljóslás

Szitáljuk át a tűzhely hamuját, egyengessük szép simára. Ha másnap reggel lábnyomot találunk  benne, valaki a családból hamarosan meghal. (Akinek a lábnyoma beleillik.)

 

Éves szerencse

Tedd a tűz hamuját a cipődbe, egész éven át szerencsés leszel.

 

 

Bálint-napi babonák

Úgy tartják, hogy a nők abból, hogy Bálint napján milyen madarat látnak meg először, megtudhatják, milyen férfi lesz a jövendőbelijük.

  • Amerikai barázdabillegető – kedélyes ember
  • Bagoly – rövid életű ember
  • Csiröge – lelkész, vagy egyházi személy
  • Galamb – jószívű ember
  • Harkály – nem megy férjhez az, aki ezzel a madárral találkozik
  • Keresztcsőrű – vitatkozó, rossz kedélyű ember
  • Ölyv – katona, harcos, vagy más, bátorságot kívánó foglalkozású ember
  • Tengelic – gazdag ember
  • Veréb – kedélyes, átlagos ember
Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]