Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Tealevél-olvasás

 

A jóslás ezen módja örökzöld kedvenc, könnyedén elsajátítható. Legjobb eredményt állítólag kínai, szálas teák forrázott leveleivel érhető el, bár szerintem az egyszerű, akármilyen tea megteszi.

A szűrő nélküli kancsóból a teát széles szájú, keskeny aljú csészébe öntjük, majd állni hagyjuk néhány percig, míg a felszínéről leülepedik a teafű. Ekkor a jósoltató leissza a tea javát, de némi folyadékot hagy a csészében, hogy a benne levő leveleket megforgathassuk (az óramutató járásával azonos irányban, lassan, háromszor). Így a maradék tea a leveleket a csésze belső falához tapasztja, míg a számunkra nem fontosakat eltávolítja.

Ezután a csészét fejjel lefelé a csészealjra kell raknunk. A felfordított csészét most a jóslást végző személy veszi a kezébe.

A tealevél-olvasás lényege a csésze belső falaira tapadt levélalakzatok értelmezése.

A csésze jelzi az időkereket. A perem a jelen, és lefelé haladva a közeli, majd távoli jövőt jelenti. A kiindulópont a csésze füle. Ez szimbolizálja a kérdezőt, a fülhöz közeli jelképes alakzatok közvetlenül, míg távolodva és a csésze fülével ellentétes oldalon elhelyezkedő alakok csak közvetve befolyásolják az életét.

Minél világosabbak, egyértelműebbek az alakzatok, annál szerencsésebb és határozottabb az illető. A csillagok sikert, a háromszögek szerencsét, a négyszögek védelmet, a körök frusztrációt jelentenek. Az egyenes vonal határozott terveket, a hullámos bizonytalanságot/ vagy nyitottságot; a szaggatott vonal utazást feltételez.

A számok napokat, heteket, vagy hónapokat – netán éveket jelentenek. Attól függ, hogy milyen közel vannak a csésze pereméhez.

A betűk a jósoltató számára jelentőséggel bíró emberek, ismerősök, barátok vagy ellenségek nevének kezdőbetűit jelölik leggyakrabban.

A jóslás egyéb módszereihez hasonlóan itt is a megérzések játsszák a legnagyobb szerepet, a szorosan vett jelentés nem feltétlenül illik mindenki helyzetéhez.

 

A már saját magunk által összeállított szimbólum-szótárból megtudhatjuk a csészénkben feltűnő alakzatok jelentését.

by: angel8

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]