Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Jóslás Futhark rúnával
A rúnák eredete
A rúnákat, isz. I-II. századbanhasználták az Észak-Európában élő germánok. A szent betűket Ódin (Wotan) adományozta az emberiségnek, aki az okkult tudás félszemű istene volt. A hagyomány szerint Ódin nyolclábú lován, Sleipnir hátán száguld a levegőben, két holló és két farkas társaságában. Az emberek előtt férfialakban jelenik meg, szürke köpenyben, széles karimájú kalapban, amely árnyékba borítja arcát. Kilenc napig lógott lefelé a Világfa ágairól saját dárdájától átdöfve, mire sikerült elérnie a mélyen alatta fekvő mágikus pálcikákat. Így szerezte meg a rúnák ismeretét, s újjászületve ereszkedett le a fáról.


A rúnák alkalmazása
A rúnák az okkult tudás szimbólumai voltak, elsősorban nem a beszéd hangajainak jelöléseire használták. A titokzatos jelek segítségével a beavatottak az élet és halál örök titkaiba nyerhettek betekintést. A régi germán rúnamesterek különféle mágikus célokra használták őket: gyógyításra, az időjárás befolyásolására, kardok pengéjébe vésve, hogy tulajdonosaik legyőzhetetlenné váljanak a harcban, talizmánokra írva, melyek élvezethez, boldogsághoz, vagyonhoz juttatták viselőjüket. Ezek a rúnavésetek lehettek magányos betűk, betűcsoportok, értelmes vagy értelmetlen varázsszavak, varázsmondatok.


A rúnajóslás
A mágikus praktikákonkon kívül a rúnák szerepe a jövő kifürkészése volt, a rúnajóslás ma is nagy népszerűségnek örvend a boszorkányok körében. A legősibb rúnaábécé a 24 betűs "hosszú" rúnasor, a FUTHARK. Nevét az első hat betű összeolvasásából nyerte (a th egy hangot jelöl). A teljes rúnasort 3, egyenként 8-8 tagból álló részre, úgynevezett rúna-nemzettségre osztjuk. Az elsőt Freyr, a növények, a termés, a bőség és a béke istene uralja, s a kreativitást, a teremtő energiát, a növekedést, a kibontakozást és a beteljesülést képviseli. A második sor a Haegl, jégeső jelentésű rúnáról kapta a nevét, változékonyságot, bizonytalanságot, kiszámíthatatlanságot jelent. E nemzettség tagjai óvatosságra, türelemre intenek. A harmadik csoport Tyrről, a csaták istenéről kapta a nevét, aki a mítoszok szerint bátran feláldozta jobb kezét az istenekért. Ez a nemzettség arra utal, hogy célunk elérése érdekében keményen kell küzdenünk és lehet hogy, súlyos árat kell fizetnünk.

Okkult szaküzletekben hozzájuthatunk rúnakészletekhez, de mivel a mágikus eszközök akkor igazán hatásosak, ha azok magukon viselik tulujdanosuk kezenyomát érdemes házilag elkészíteni őket. Lehet falemezre vagy lapos kavicsokra rávésni a rúnákat, de talán célszerűbb ha kartonpapírból kivágunk 25 db kártyalapocskát és ezekre írjuk fel a jeleket, kivéve az utolsót, ezt üresen hagyjuk. Ha mindez kész nekiállhatunk a jósolásnak.


A rúnák mágikus összefüggései
I. jóslási módszer:

Felteszünk magunknak egy kérdést, amelyre választ várunk és erre erősen koncentrálunk. A jól összekevert rúnákat lefordítva az asztalra helyezzük, majd kiválasztunk egy lapot, s értelmezzük. II. jóslási módszer:

A módszer ugyanaz mint az előző, azonban itt három lapot húzunk. Az első a múltra, a második a jelenre, a harmadik a jövőre vonatkozik. Értelmezhetjük a lapokat csak a jövőre vonatkozóan is, ebben az esetben a kihúzott lapok sorrendje a jövőbeli események sorrendjével egyezik meg. III. jóslási módszer: (Rúnakör)

A kártyákat megkeverjük, 13 lapot húzunk ki, s az ábrának megfelelően lefordítva kör alakba rendezzük őket:
Felfordítjuk a lapokat. Amely rúnák nem a kör közepe felé néznek értelmezésük ellentétjét jelentik. A rúnakör összeolvasásához használjuk a következő magyarázatot:

A lapok jelentése

1.Személyiség, jellem

2.Vagyon

3.Tanulás, kommunikáció

4.Otthon, család

5.Kreativitás, önkifejezés

6.Külső világ, egészség

7.Szerelem, házasság

8.Örökség, halál, okkult képességek

9.Műveltség, vallás, távoli utazás

10.Hivatás, karrier

11.Barátság, kedvtelések

12.Belső világ, titkos kapcsolatok, lelki élet

13.A kérdező jelenlegi helyzete

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]