Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Digitális sírkövek
Egy greveni asztalosmester forradalmasítaná a temetkezési szokásokat és, a 21. századhoz véleménye szerint jobban illő digitális sírköveket állítana a német temetőkben. Az első digitális sírkövet a rheneni temetőben (Hollandia) tavaly májusban helyezték el. Egy holland özvegyasszony döntött úgy, hogy a kijelzőn szeretné minden látogatásakor látni a férje képeit. A berendezést a tervező, Hendrik Rozema mérnök Digizerknek nevezte el. A szakember öt éven át készítette az első digitális sírkövet, és igyekezett minden szempontot figyelembe venni. Így például ügyelt arra, hogy az eszköz ellenálljon az időjárás viszontagságainak, könnyen kezelhető és biztonságos legyen.

A készülék háttértárolóiban elhelyezett tartalmakhoz - egy infra távirányító segítségével - csak a hozzátartozók férhetnek hozzá, és csak akkor, amikor a sír körzetében tartózkodnak. A proto- típus miniatűr számítógépe először naponta legfeljebb csupán háromszor 3 percen át működött, ma már ez az időtartam elérheti akár a 2 órát is. Külön modul biztosítja, hogy a sírköveket éjjel ne lehessen bekapcsolni.

Az elhelyezett üzeneteket és tartalmakat az elhunyt hozzátartozói maguk határozhatják meg. Lehetőség van idézetek, személyes üzenetek, fotók, de akár némafilmek elraktározására is, az anyagokat egyelőre kizárólag memóriakártyán lehet átjátszani. Rozema azt tervezi, hogy később már lehetőség lesz az SMS-ek átjátszására is. A kijelző 20 x 30 cm-es, a számítógépet és a kép- ernyőt egy cigarettásdoboz méretű akkumulátor látja el a működéséhez szükséges árammal. Emellett lehetőség van napelem elhelyezésére is, ilyenkor az üzemidő jelentősen meghosszab- bítható.

"Tudomásul kell vennünk, hogy bár különlegesek ezek a termékek, de ugyanúgy a gyászt fejezik ki és az emlékezést szolgálják" - közölte Dr. Rolf-Peter Lange, a Német Temetkezési Vállalkozók Szövetségének elnöke.

Forrás: ???Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]