Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.A glam rock


A glam rock (vagy glitter rock) a rockzene egyik stílusa, amely a korai 70-es években, a poszt-hippi korszakban került az előtérbe. Javarészt angol együttesek által érte el a tetőpontját 1971 és 1973 között. Híres előadók voltak: a T. Rex, David Bowie, a Sweet, a Slade, a Queen, a Roxy Music, a The Paperhund, a Mott the Hoople, a Sparks és a Mud. Késői korszakukra jó példa a KISS együttes. Amerikában kevés népszerűséget ért el ez a stílus, azt is javarészt New York, Detroit és Los Angeles környékein. Amerikai glam rock előadók voltak a New York Dolls, Alice Cooper és a Wayne County.

A glam rock rajongók megkülönböztették magukat a farmerbe öltözött hippi hordáktól, tudományos-fantasztikus és androgün témák által inspirált öltözetet viseltek. A zenét bágyadt és kábító balladák, és nagy energiájú, Rolling Stones inspirálta előadások jellemezték. A dalok leggyakrabban a szexualitás és a drogok körül forogtak, de a tudományos-fantasztikus irodalom és a generációs lázadás is gyakori téma volt.

A glam rock előadók és rajongók gyakran öltöztek űrkorszakot idéző csillogó viseletbe, így próbáltak például megszemélyesíteni egy idegen személyiséget. Amerikában a homoszexuális botrányok miatt üzletileg jövedelmező voltak az önmagukat nyíltan melegnek és transzvesztitának vállaló előadók, az előbb említett Bowie is élt például ilyen taktikával, ráadásul az évek során kiderült, hogy igazából biszexuális. Valójában homoszexuális glam rock előadók ritkák voltak: Jobriath a rockzene első homoszexuális csillaga volt, Freddie Mercury szexuális beállítottsága pedig 1991-es haláláig nem volt egyértelmű.Forrás: Wikipedia
Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]