Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.A fekete mágia elmélete és gyakorlata
Tudnia kell az olvasónak, hogy amit a könyvkiadó itt leközöl az egy mágiatörténeti-kultúrtörténeti anyag részét képezi! Korábbi korszakok mágikus rítusaival a mai modern embernek már nem kell azonosulnia.

A Démoni Biblia emberi húsból készült pergamenre, emberi vérből készült tintával íródott különös idegen írással, a démonok, az ember teremtése előtti sötét istenek nyelvén. E sötét könyv tartalmazza az Ősök mágiáját. Sok szertartásának része az emberáldozat, a kannibalizmus, az erőszak és a kínzás. A Démoni Biblia a történelem folyamán – legalább részben – feltárult ama boszorkánymesterek és varázslók számára, akik a Sötét Ösvényt követték. Ezek a varázslók számos nyelvre fordították le a Démoni Biblia részeit, gyakran megváltoztatva bizonyos szavakat, hogy elrejtsék a mű valódi természetét. Abramelin Mágus varázskönyve, a Claviculae Salomonis, az Árnyak könyve, valamit a Necronomicon néhány példa a Démoni Biblia rettenetes oldalainak átírására.

A Démoni Bibliát megmutatták John Dee varázslónak. Ő tizennyolc "démoni" kulcsot fordított le a Démoni Biblia furcsa démoni nyelvéből. Amikor Dee lefordította a Kulcsait, az Énoki Kulcsoknak nevezte el őket. A közhiedelemmel ellentétben ezek nem az "Istennel járó" Énokról kapták a nevüket, hanem Káin fia Énokról. Káin volt az első ember, aki véghezvitte a Démoni Biblia szertartásait, és az Ősöknek való áldozatként megölte a fivérét. Fia, Énok, születésekor a kígyónak adatott. A kísérletei során Dee számára feltárult, eme démoni nyelvet egy olyan ősi írással vetették papírra, amit évszázadokon át adtak tovább a fekete mesterségek gyakorlói (akik közül sok nem is volt tisztában eredetével). Ezt az írást különböző nevekkel illetik, manapság azonban leggyakrabban "thébai írásként" vagy a "boszorkányok ábécéjeként" ismerik.

Az ebben a könyvben található formulákat részben Szentségtelen Őrdémonom, Azael szellem fedte fel előttem, részben pedig Astaroth, Asmodeus, Moloch és Beelzebub. Ez a könyv tartalmazza a Démoni Biblia számos formuláját, de nem fedi le az egész Démoni Bibliát, ama szentségtelen könyv ugyanis több ezer oldalból áll. Amikor Azael szellem eredetileg felfedte előttem, e munka csupán a négy "Pokolhercegnek" megfelelő négy kapun való áthaladást tartalmazta, egy, a holtak megidézésével foglalkozó, a tárgyhoz nem illő könyvvel egyetemben. Véghezvittem a rituálékat, és szélsőségesen élénk és szimbolikus álmokban átéltem a "kapukon történő áthaladást". Azóta a szellemek további szertartásokat is felfedtek előttem. Eme könyv folyamatosan készült. Az elmúlt tíz év folyamán gyarapodott, a Sötét Ösvényen való előrehaladásommal. A munkát támogató rituálék kerültek bele, mialatt az észrevehető támogatást nem nyújtó szertartásokat elvetettem. Megszámlálhatatlan alkalommal elvégezve az ebben a könyvben található rituálékat, képes voltam tökélyre vinni a formulát, aminek segítségével a varázsló tudást és leírhatatlan hatalmat szerezhet.

A szellemek megidézésével és a holttestek feltámasztásával foglalkozó szertartásokat, mágikus pecsétekkel, bűbájokkal és varázslatokkal egyetemben, kihagytam e könyvből, nehogy olyanok használják az ilyesmiket ostoba módon, akik a mágiában csak vagyonszerzést és hiú ambíciók kielégítését látják. Ha kívánod, a szellemek mindenféle olyan varázslatot feltárnak majd előtted, amiknek segítségével elérheted azt, amire vágysz. Eme könyv megadja a kulcsot a Pokol Kapuin történő áthaladáshoz, valamint a Sötétség Erőivel való eggyéváláshoz. Anyagi hasznot hozó varázslatok, bűbájok és pecsétek helyett ez a könyv annak a módját adja meg, hogy mindezt magadtól megszerezhesd.

Mielőtt véghezvinnéd ezeket a szertartásokat, egy "Megtisztító Fürdőt" kell venned sós vízben. Ennek oka, hogy a só egy univerzális tisztítószer. Egy sós vízben vett fürdő minden pszichikai hatást megszüntet, legyen az "pozitív" vagy "negatív". Eltöröl minden átkot vagy áldást, és ideiglenesen megszünteti minden szellem vagy démon jelenlétét. Töltsd meg kádadat forró vízzel, vess bele egy csészényi sótömböt, majd feküdj be a vízbe. Teljes testeddel el kell merülnöd a vízben, hogy bizonyosan miden pszichikai hatás megszűnjön rajtad. Ennek végeztével egy "semleges" kezdőpozícióban leszel, amiből elkezdheted a rituálékat. Fontos, hogy mindezt csak egyszer végezd el, a szertartások előtt. Ha még egy "Megtisztító Fürdőt" veszel, később újra kell kezdened a rituálékat.

Azon a napon, amikor "Megtisztító Fürdőt" veszel, ki kell mosnod az ágyneműdet, a ruháidat, és meg kell tisztítanod a rituális- és hálótermedet. Kiszállva a vízből, meg kell törülköznöd egy tiszta törülközővel, és tiszta ruhát kell felvenned. A "Felszentelés" eme kezdeti folyamata összhangban van a szertartásos mágiával és a szellemek megidézésével foglalkozó ősi varázskönyvekkel. Nem szabad azonban ezen a ponton megszállottá válni a tisztasággal kapcsolatban. Leviticus Könyve szerint "ha tisztátlant érintesz meg, ha tisztátlanra ülsz vagy tisztátlant eszel, tisztátlanná válsz". Nem abszolút tisztaság szükséges, hanem egyszerűen a rítusokat esetleg negatívan befolyásoló külső vibrációk lemosása.

Az, hogy valami mikor "tiszta" valójában, egy érdekes kérdés. Abban a pillanatban, hogy kilépsz a kádból, pszichikai befolyások érnek. Ha pszichikailag hangolt vagy, a szokásosnál jobban érzékelheted ezeket a befolyásokat. Minden általad elért "őrző" szellem vagy intelligencia a fürdőn kívül fogja vári visszatértedet. Most megkérdezhetnéd, mi hát az értelme a "Felszentelés Fürdőjének"? A külső hatásokat soha nem lehet teljesen semlegesíteni, ennek ellenére sok befolyás megszüntethető, köztük a rituáléid folyamatait gátolni készek is. A fürdő új életednek a régitől való elválasztását is jelenti. Ahogy egy újszülött előbukkan a méh folyadékából egy új életre, úgy fogsz te is kiszállni Leviatán vizeiből, hogy a Sátán képmásaként szüless újjá.

Ezek a rítusok nem igényelnek oltárt, kardot, tőrt, csengőt, gongot, pálcát vagy más szertartásos eszközt. Habár nem feltétlenül szükségesek e szertartásokhoz, égethetsz gyertyát és tömjént. Ha ezt megteszed, csak fekete gyertyákat használj. Mindenféle "sötét" és "gonosz" tömjén használható ezekben a rituálékban, de javaslom a patchouli-t (temetőpor). Szükséged lesz papírra, tollra és egy tányérra, amire az égő pergament kell helyezni az éjszakán, amikor elégeted az egyezséget, testedet, elmédet és lelkedet Lucifernek adva. Szükséged lesz egy edény vízre is az éjszakán, amikor elvégzed a keresztelést (ez "szentségtelen" víz). Továbbá szükséged lesz egy kis üveg olajra a kenethez a felszentelésed éjszakáján (ez "szentségtelen" kenet-olaj). Bármilyen üveget vagy csészét használhatsz "kehelynek". Bármilyen folyadékot használhatsz "elixírnek" (gyakran kávét használtam likőr helyett, mert a kávé olyan stimuláns, ami tapasztalataim szerint az alkoholnál jobban segíti a munkát). Bármilyen ruhát ölthetsz, ha nem rendelkezel köpennyel, habár nem árt feketébe öltöznöd. Minden rituálé az előző szertartásokon alapul. Minden csoportosításhoz, amit teszel, szükség van az előzőleg elvégzett csoportosításokra. Minden egyes kapun történő áthaladáshoz szükséges, hogy áthaladj az előző kapukon. A rituálékat a megadott sorrendben, és csak az itt megadott kontextusukban szabad elvégezned. Ha tapasztalt boszorkánymester vagy, miden éjszaka elvégezhetsz egy szertartást, vagyis a "Megtagadás & Kinyilvánítás"-t az első éjszakán, a "fordított Miatyánk"-ot a másodikon, a "test, elme & lélek odaadásának egyezségét" a harmadikon, stb. Ha kevésbé tapasztalt vagy, előnyösebb lehet, ha egy teljes holdhónapot szánsz minden egyes kapun történő áthaladásra és csoportosítás megformálására. Ha nem tudsz egy rituálét egy kimondott éjszakán elvégezni, akkor a következő éjszakán ott kell folytatnod, ahol abbahagytad. Ez nem egy rituális teremben meghatározott ideig elvégzendő szertartás, hanem inkább egy mágikus tevékenység, aminek teljesítéséhez hónapokra, sőt: évekre van szükség. Ezért talán jobb, ha egy olyan különleges mágikus jelentőséggel bíró éjszakán kezdesz hozzá, mint amilyen például Walpergis-éj (április 30.) vagy Mindenszentek (október 31.). Esetleg dönthetsz úgy is, hogy egyszerűen telihold vagy újhold idején kezded el.

A rituálék minden általad választott formát ölthetnek. Nem szükséges minden külső fényforrást kizárni, csak ha azok figyelmedet elterelhetik. Saját ízlésednek megfelelően teheted magadévá a szertartásokat, de jól vésd őket az emlékezetedbe! Ezen oknál fogva az idézéseket egyszerű és ismétlődő alakjukban hagytam meg. Nem okoz majd gondot megjegyezni ezeket, és könnyen hozzájuk adhatod saját ékítményeidet, amikor belépsz a rituális terembe. A következő egy olyan példa a szertartásos munkálatokra, ami hasznos lehet egy kezdőnek:[Telihold előtti harmadik éjszakán kezdve:]

1. nap: Megborotválni a fejemet, Megtisztító Fürdőt venni sós vízben.

2. nap: Háromszor elismételni a "Megtagadás & Kinyilvánítás"-t.

3. nap: Háromszor elismételni a fordított "Miatyánk"-ot.

Telihold éjszakája: Elégetni az egyezséget, így testemet, elmémet és lelkemet Luciferek adva.[Telihold éjszakáján kezdve:]

1. holdhónap: A Szentségtelen Háromság megidézése.

2. holdhónap: Az Alvilág Kilenc Urának megidézése.

3. holdhónap: A Szentségtelen Őrdémonom megidézése.

4. holdhónap: A Sátán megidézése (dél, tűz).

5. holdhónap: Lucifer megidézése (kelet, levegő).

6. holdhónap: Belial megidézése (észak, föld).

7. holdhónap: Leviatán megidézése (nyugat, víz).

8. holdhónap: Az "Ördög Megtestesülésévé válás Szertartásának" véghezvitele.

9. holdhónap: Paimon megidézése (az alvilág 1. zárjának megnyitása). …

…stb.

Fraternitas Mercurii Hermetis könyvtárForrás: www.hermit.hu
Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]