Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.A félelem szaga

 

Még csak tizenegy óra, és máris vad reménytelenség borzolja az idegeimet. Hiszen eddig sosem féltem az éjszakától, az éjféltől, a sötétségtől… A Hold volt a barátom, a fekete fellegek pedig a távoli, boldog rokonaim. Viszont most…

Valami megváltozott bennem. Valószínűleg a félelem miatt. Ugyanez a félelem marasztal kegyetlen ébrenlétre, józan pillanatokra, mint amelyik rettegésre késztet a sötéttől.

Le fogom győzni, mert le akarom győzni. Csak még nem megy. De majd menni fog, amint kialudtam magam.

Egyelőre az alvás is luxusszámba megy, akárcsak az őszinte nevetés. Nem tudom, miért. Vagyis pontosan tudom, de még igyekszem félresöpörni a problémát. Mintha nem létezne… Csakhogy ilyenkor ölt egyre nagyobb és egyre félelmetesebb alakot. Talán én is túlmisztifikálom – meglehet.

Mindenesetre gondjaim vannak az alvással, és az álomvilággal. Nem akarok álmodni róla, mégis minden hajnalban, jeges verítékben úszom, és könnyek között, levegő után kapkodva riadok fel. Nem akarok rá gondolni, nem akarom végiggondolni… Sose tudjam meg, mi lett volna, ha…

Valami azt súgja bennem, hogy nézzek vele szembe. Elég erős vagyok, meg tudom tenni. Harcos vagyok, van hozzá bátorságom, van hozzá hatalmam. Talán tényleg meg tudom tenni. Ha sokáig mondogatom magamnak, talán tényleg belém ivódik.

Érzem magamon a félelem szagát. Olyan, mint egy babonás reszketés, ó, mintha hinnék az ördögben… Mint az ismeretlen kaparászás hangja, amit napokig kutatnék, mégsem lelném a forrását… A félelemnek parfümszaga van. Dohány és citrusféle, talán nyomokban frissen vágott fű – általában kellemes aromájú kölni lehetne. De most – félelmetes és zavaros.

Csak a szerelemnek legyen másmilyen illata egyszer…

 

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]