Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Új lap - 1

Az Árnyak Könyvéről

 

Egy mágus számára nélkülözhetetlen eszköz a varázskönyve. Abban rejlik minden tudása, hite; abban koncentrálódik - sűrűsödik ereje. A régi magyar mesékből még emlékezhetünk a garabonciás diákra, és az ő mágikus erejű könyvére. A mai boszorkányok leginkább Árnyak könyvének nevezik könyvüket, de a lényegen ez mit sem változtat.

Én ezt a címet/ nevet inkább terhesnek, vagy giccsesnek érzem – noha igazi boszorkánynak érzem magam. Itt csak arról van szó, hogy hogyan lehet árnyékosnak hívni valamit, amikor színtiszta tudás, és őszinte hit van egybegyűjtve egy könyvbe??? Mert a mágusok, a boszorkák Bibliájában rengeteg JÓ is található, nemcsak sötét varázslatok tömkelege…

A könyvesboltokban kapható Gardneriánusok Árnyak Könyve biztosan nagyon-nagyon értékes – egy szemellenzős gardneriánus boszorkány számára. Szerintem is tartalmaz néhány jól megírt oldalt, de igazából túl sok mindenre nem használható. Pont azokat az elemeket nem tartalmazza, amelyek egyedivé teszik.

Az alábbi felsorolást általában tartalmazza minden kötet, ezen felül viszont szabadon bővíthető.

 

A Varázskönyv tartalma röviden:

 • Kezdőlap
 • Hitvallás, belső szabályok
 • Ünnepnapok, szertartások
 • Napi rítusok, imák
 • Régi történetek, családfa
 • Kellékek, jelképek, feliratok és oltárdiagram
 • Mágia, jóslások
 • Poculum Amatorium (szerelmi bájolás)
 • Varázsigék
 • Elementárok, legendás lények
 • Segédtudományok
 • A test felépítése, csakrák, gyógyítások
 • Kövek, amulettek, talizmánok, fétisek
 • Gyógynövények, gyógyteák – receptek
 • Mérgező növények és gombák
 • Nekromancia és szkiomancia
 • Démonológia
 • Egyebek

 

Példák a saját könyv elkészítésére:

Legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, ha vásároltok néhány üres spirálfüzetet, és kiszeditek belőlük a spirálokat. A füzetborító keménylapokat akár össze lehet ragasztani, hogy egy keményebb borítót kapjunk. Vagy valamilyen vékonyabb farostlemezből kell méretre vágatni a borítónak szánt részt. (Jómagam is ezt választottam, a könyvem farostlemez borítójának mérete 32x22 cm.)

A lemezeket néhány helyen ki kell lyukasztani, hogy később valamilyen erős madzaggal össze lehessen fűzni a lapokkal.

Az összefűzés néha hosszadalmas, mert nem ugyanolyanok a spirállapok spirálozása, de megéri a fáradságot.

Ha készen vagyunk a fűzéssel, akkor már csak a tökéletes borító kiválasztása van hátra. Ajánlom a fekete, vagy sötét színű műbőrt. Viszonylag tartós, és még állatvér sem tapad hozzá. Persze lehet szép mintás papírral, vagy más ruhaanyaggal is bevonni. Viszont ajánlatos olyan technikát alkalmazni, ahol ki lehet alakítani a könyv gerincét (ahova akár a könyv nevét feltüntethetjük).

Én bőrrel vontam be a könyvem, és a gerincét úgy oldottam meg, hogy dupla bőr közé keménylap-csíkot vágtam. Sokkal masszívabb, és szilárdabb lett tőle.

 

Másik lehetőség, hogy mindössze lapokra írunk, és később egy könyvkötőnek átadva köttetjük be. Igaz, szebb lesz a könyv állaga; de ki kell adnunk a kezünkből a titkos, mágikus tudásunkat.

Lehet készen vásárolni üres könyveket, de ezek általában nem elég vastagok e célra.

 

Papíron kívül lehet még pergamenre, vagy papiruszra írni. Mindenki találja meg a számára legelőnyösebb, legszimpatikusabb megoldást.

Az a legfontosabb, hogy ha saját hagyomány kialakításába kezdünk, fogalmazzuk meg a hitvallásunkat.

A boszorkányok betartandó szabályait elég érthetően fogalmazza meg Raymond Buckland: A boszorkányság nagykönyve című kötetében. A legeslegelső szabály, hogy tégy, amit akarsz, de ne árts senkinek!

 

A könyv első oldalára ajánlatos ezt felírni, hogy mindig szem előtt legyen. J Ezen felül kedvenc idézetünket is beírhatjuk, vagy felajánlhatjuk könyvünket és tudásunkat egy Istennek/Istennőnek. Nem árt, ha egy felsőbb Hatalom óvja a kincsünket…

Később akár valamilyen titkosírással felírhatunk egy rövid megóvó vagy megtartó varázsigét is a legelső oldalra.

Ha van kedvünk, és kézügyességünk; rajzolhatunk – ha járatosak vagyunk a rímek területén, akár verset is írhatunk. Az a lényeg, hogy a saját személyiségünket tükrözze már az első lap.

Olyanra alakítsuk mindig a könyvet, amilyen formájában a legkönnyebb használnunk. Tagolhatjuk fejezetekre, vagy szedhetjük ábécé sorrendbe azokat a témákat, amivel szívesen foglalkozunk.

Akit a jóslások érdekelnek jobbára, az biztosan több jóslási módszert fog felsorolni, és beleírni. Más inkább a mitológiával, a történelemmel szeret foglalkozni, az valószínűleg ókori istenek és istennők leírásával, bemutatásával fogja egyedivé tenni a könyvét.

Aki saját varázskönyv szerkesztésébe kezd, nyugodtan legyen kreatív. Ettől is csak nő a varázskönyv ereje.

 

By: angel8

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]