Útmutató
Lord Alfred Tennyson:
Shalott kisasszonya
(részlet)

S mindazt, mi tükrében lebeg, szövétnekében őrzi meg: gyakran, mikor más szendereg, temetni indult bús sereg tartott Camelotba. S máskor magasban járt a Hold, tükrébe ifjú pár hatolt, „Emészt világom árnya” szólt Shalott kisasszonya.
[tovább]

üzenőfal

On-line lelkek

lélek olvassa a lapot.Táncolj

Táncolj, bohóc!

 

Főszereplők: Severus Snape, Lucius Malfoy

Kategória: komor (slash-utalás)

Műfaj: egyperces (200 szavas)

Korhatár: +12

 

A Roxfort aranykorában, mikor James Potter és díszes kompániája alig múlt 16 éves, néhány tanulóra kevésbé boldog napok jártak.  Ezen diákok egyike volt a magának való Severus Snape, a hatodéves mardekáros különc.

Minden vágya az volt akkoriban, hogy ötödévben prefektussá válasszák, de anno Lucius Malfoy orozta el előle az áhított rangot.

            Addig sem volt felhőtlen a kapcsolata az aranyvérű fiúval, de mióta Lucius büntetlenül és korlátlanul hatalmaskodhatott másokkal, ki is használta az összes kínálkozó lehetőségét, akármelyik ház diákjáról volt is szó.

Severus titokban örült volna egy félszeg mosolynak, egy tétova pillantásnak, amit Lucius küld, ami egy kis reményt adhatott volna neki.

A farsangi bálon kötelező volt megjelenni, mindenki vidám maskarát öltött az alkalomra. Severus Snape gyűlölte ezeket a hagyományokat – mégis beöltözött, a szabály, az szabály… Harlequinné lett, arcát tökéletesre sminkelte, gyászos hangulatához illett borongós külleme.

Amikor a saját magának beöltözött Lucius Malfoy meglátta a Mardekár klubhelyiségében, felnyerített a gyönyörűségtől.

- Táncolj, bohóc! – kiáltotta neki.

- Ne szórakozz velem, Lucius…

- Azt mondtam, táncolj, bohóc! Vagy büntetőmunkát akarsz kapni Fricsnél? Milliónyi dolgot kitalálhatok, amiért hetekig lesz délutáni plusz elfoglaltságod…

Severus Snape szíve hatodévben örökre összetört, és sosem forrt össze többé. Nem szerette a maszkabálokat, sem a bohócokat, de legkevésbé Lucius Malfoyt.

 

By: angel8

 

 

Köszöntő
Figyelmeztetés
Az oldal felnőtt tartalommal bír, ezért csak saját felelősségedre böngéssz az irományok között, nehogy megsérüljön a lelked! :)

eligazító

az oldal
Nyitás: 2008. okt.
Admin: angel8
× még több oldal info ×
Böngésző: MF
Mail: katt ide
Buttonom:
[több]

bölcsesség


[Made on a Mac | angel8 © 2006 - 2010]