sport

Találtam magamnak új sportot!

Egy ideje már gondolkodtam azon, hogy valami új mozgásformát fel kellene fedeznem, ami kapcsolódik a futáshoz, vagy valamilyen társasághoz (nem kell vele uszodába, klubba vagy egyesületbe járni az elején), de azért mégis megmozgat, és szinten tartja, esetleg fejleszti az egyébként hervasztó mozgáskoordinációmat.

Nem hinném, hogy véletlenül jött velem szembe az interneten egy videó, ami alapján elkezdtem kutatni a hullahopp karikázás rejtelmeit: milyen és mekkora karika kell egy felnőtt embernek, hogyan érdemes elkezdeni, mire lehet számítani a sporkarrier elején… (: Aztán, mivel nem bírtam magammal, elmentem egy sportszerboltba, és megvettem életem első hullahopp karikáját, amely piros színű, műanyag, 80 cm átmérőjű, és nagyon állatul forog.

Az első alkalommal Kiara persze meg akarta támadni, mert nem értette, hogy mi ez, és miért pörög rajtam, de mára már abszolút sztoikus lenézéssel figyeli, amíg el nem szundít unalmában.

Néhány nappal ezelőtt egy kedves, kutyás ismerősömtől, Gabitól, aki egyébként személyi edző, kaptam egy második karikát, ami szintén nyolcvanas, de ez fából készült. Azt mondta rá, hogy ez nehezített súlyú, viszont ekkor kénytelen voltam rádöbbenni, hogy az első karikám (Piros) is nehezített, mert érzésre ugyanolyan nehéznek tűnnek. Mindenesetre most van két frankó eszközöm, hogy megvalósítsam magamat!

A terv az, hogy a test-kéz és a kéz-láb koordinációmmal kezdjek valamit, mert néha, figyelmetlen napjaimon nagyon nem tudom összehangolni a mozgásaimat. Talán ez kicsit összeszedettebbé tesz majd. Aztán persze mindenféle trükköket is szeretnék megtanulni, de ez még a jövő zenéje. Egyelőre az is elég, hogy nem verem ki a fogamat, vagy az ablakot a próbálkozásaim alkalmával.

És mindenképpen kell majd egy ilyen ledes karika is. KELL ÉS KÉSZ.