dark / gothismeretterjesztőurbexvámpírok

Az első vámpírvadászatom!

Azt gondoljátok, hogy megőrültem? Tévedtek! Ma délután (igen, fényes nappal) komolyan vámpírvadászaton voltam, és sikerrel is jártam! Erre a különös akcióra egy urbanista blogposzt késztetett, mert nem akartam elhinni, hogy Drakula tényleg Budapesten, a Városligetben él – olyan közel hozzám, hogy elképzelni sem mertem volna! Pedig így van! (:

Bakancs, farmer, fekete pulcsi volt az álruhám, hogy ne keltsek gyanút a civilek között. Hű társam, és jó katonám, Kiara mellém szegődött a veszélyes úton, kutyasétáltatásnak álcáztuk a vadászatot. Karót és szentelt vizet ugyan nem, de némi csapvizet vittünk magunkkal egy palackban (hátha megszomjazunk a küldetés során) (főleg mondjuk Kiara).

Sétáltunk, sétáltunk, más kutyákkal barátkoztunk, játszottunk, kergetőztünk, de a cél folyamatosan ott lebegett a szemünk előtt: el kell jutnunk a Vajdahunyadvárig. Lehetőleg napnyugta előtt, mert csak ilyenkor biztonságos, ugye. Éjszaka sokkal félelmetesebb és veszedelmesebb lett volna.

Ahogy megpillantottuk a fenyegető kastélyt, majdnem összeszorult a gyomrunk. (A közelben perecet árultak, és fantasztikus illata volt…) Átkeltünk a kiszáradt patak hídján (jaj, semmi sem véd minket a vámpírtól – már a folyóvíz sem lehet számára akadály, ha vadászni akar a ligetben…), és a délkeleti fal sarkára koncentráltunk. ÉS OTT VOLT!!!

Lugosi Béla, azaz Drakula szobra nézett le ránk a szoborfülkéből. Kiara jókedvűen lihegett, nem érzékelt veszélyt, aztán körbeszaglászta a környéket, nehogy hátba támadhasson minket valaki. Lajos bá’ szobra gyanús volt neki, ezért fél szemmel én is figyelni kezdtem a manust, de nem mozdult a talapzatáról.

Egyik pillanatban ragyogott a nap, aztán vastag felhők szelték át az eget, majd újra szétáradt a fény. Azt hiszem, Drakula úr nem szereti az erős napsütést, sokkal inkább az árnyékot. Nem beszélgettünk, mert csak gúnyosan méregetett, és unottan hagyta, hogy fotózzam – de láttam a tekintetén, ezt még visszakapom, amiért megzavartam a pihenésében.