dark / goth

Nemzetközi gothic hiátus

Arra gondoltam a minap, körülnézek a neten, milyen hírekről és újdonságokról maradtam le, már ami a goth trendeket illeti. (Gyorsan pótolom az elmaradásomat, hogy megnyugodjon a lelkem, és minden a rendes kerékvágásban haladjon tovább…) Aha.

Első virtuális utam a magyar linkcsomóponthoz, a gothic.lap.hu-hoz vezetett, de minek. A Külföldi Magazinok elnevezésű aloldalon a linkek fele vagy nem működik, vagy nem frissült időtlen idők óta.

A DarkCulture.com-on csak podcasteket lehet találni, a GothIsDead.com pedig “the site is dead, too” (az utolsó friss 2004-ben volt?!), a Funeral Procession hivatalosan is lehúzta a redőnyt 2007-ben. (Akkor miért van még kint a linkje?) A Morbid Outlook ugyan idén frissült, de az is január 17-én. [A hazai goth közösségeket most nem macerálom, majd máskor.]

A fórumok nem üzemelnek, a fesztiválok és események részlegén főleg 2006-2007 körüli hírek találhatók. (Kíváncsi lennék, hogy a linkgyűjtemény szerkesztője mikor nézte meg utoljára az oldalt, vagy számára mit jelent a ‘naprakész’ kifejezés.)

A Gothic Beauty magazin oldaláról (amely frissülget, de bánatomra némely kategóriát igen hanyagolnak) eljutottam működő oldalakra, webshopokba, de azokon nem találtam semmi újat, tartalmasat, maradandót. Vajon miért? Eltűnt/ felnőtt/ továbbfejlődött a goth szubkultúra? De mikor, hova, miért?

Elég valószínűtlennek tartom, hogy nem találok egy rendes dark weblapot, igazi cikkekkel, történetekkel… Érdekes közösségi oldalakat lehet találni (gothic-mania.de, gothic.ru), de amit én keresek, az egy kicsit más. Nem ismerőskereső, nem partiszervíz, nem üzlet, nem művészeti lap. Hanem mindebből egy kicsi, amolyan igazi online újság. Na mindegy… Én azért nem adom fel. Ha találok valamit, eldicsekszem vele.