boszorkányság

Búzaszellembűbáj – A következő év bőségéért

“Lughnasadh, vagy Lammas a gabona learatásának kezdetét jelzi. Sok hagyomány kötődik hozzá, különösen a kukoricacsuhéból készült bábukkal és a gonosz kiűzésével kapcsolatos rítusok. Ebben az időszakban, amikor a búzát elválasztják a pelyvától, azokra a dolgokra összpontosíthatunk az életünkben, amelyek értéktelenek, ezért meg kell válnunk tőlük; ugyanakkor ünnepelhetjük a személyes aratásunkat is. Ilyenkor jó alkalom nyílik arra, hogy az áldásokat, amiket kaptunk, másokkal is megosszuk, és biztosítsuk, hogy az aratás bősége a következő évben is visszatér hozzánk.

A varázslat menete:

Amire szükségünk lesz:

– egy zöld gyertya, kb. 15-20 cm hosszú
– gyufa, vagy öngyújtó
– 24 érett búzakalász
– hímzőtű
– minimum 22 cm hosszú, zöld szalag

A varázslat:

A Lughnasadh-ünnepségek részeként, a megfelelően előkészített körben végezzük a következők szerint:

1. Gyújtsuk meg a gyertyát és mondjuk:
A föld elemét hívom, hogy áldja meg ezt a kört.

2. A tűvel szúrjunk lyukakat a karton háromszögbe, először minden sarokba egyet. Ezt követően szúrjunk hét-hét további lyukat a sarkokban lévők közé, minden oldalon.

3. A szárukkal fűzzük át a búzaszálakat lyukakon, és a háromszög alatt kössük őket csomóra, vagy rögzítsük őket saját ötlet szerint.

4. Kössük össze a búzaszálakat a kalász alatt a zöld szalaggal.

5. Tartsuk magasba a szellemkalitkát, és mondjuk:
Jöjj, búza szelleme, élj e házban,
Légy boldog gyep és tető közt,
És ne csábulj útra!

6. Akasszuk a kis kalitkát a konyhába (vagy olyan helyiségbe, ahol sokat tartózkodunk), és Imbolc idején égessük el, hogy kieresszük a búzaszellemünket a mezőre vetés idején.”

Forrás: Ann-Marie Gallagher: A varázslat bibliája

Szerintem ez egy nagyon aranyos és kedves varázslat, ezért gondoltam, hogy megosztom Veletek. Búzaszál helyett szerintem használható 24 hosszabb, és vastagabb fűszál, vagy valamilyen más növény szára, esetleg vékony gallyak egy fáról, bokorról, satöbbi. A boszorkányság fontos eleme a kreativitás, legyetek bátrak, kísérletezzetek!